Το… like του Άρη στον Τζόναθαν Σίλβα

Γιώργος Στράντζαλης26 Ιουνίου 2024

Η αγορά της Ισπανίας είναι και φέτος στις προτιμήσεις των ανθρώπων του Αρη για την αναζήτηση ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν καθώς οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να αξιοποιήσουν τις επαφές που έχουν εκεί. Ηδη στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι εξετάζονται και κάποιοι μάλιστα φαίνεται να ανεβαίνουν συνεχώς στη λίστα. Μία τέτοια περίπτωση είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Μ” και του Metrosport.gr, η περίπτωση του Τζόναθαν Σίλβα, ο οποίος ανήκει στη Χετάφε και τη σεζόν που προηγήθηκε αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλμπαθέτε. 

Ο Αργεντινός, με ιταλικό διαβατήριο, είναι 29 ετών και αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της άμυνας, θέση για την οποία οι Κιτρινόμαυροι έχουν άμεση ανάγκη κάλυψης της. Ενδεχομένως και με δύο προσθήκες αν ο Φράνκο Φεράρι κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του. Ο Σίλβα είναι μια περίπτωση που αρέσει στους ανθρώπους του Αρη καθώς έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά να εξυπηρετήσει το πλάνο του Άκη Μάντζιου (αμυντικά-επιθετικά) και το σημαντικότερο είναι ότι προέρχεται από γεμάτη χρονιά στη LaLiga2 με την Αλμπαθέτε κάνοντας 29 συμμετοχές με τρία γκολ. 

Το συμβόλαιό του με την Χετάφε ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πάλι στα βασικά πλάνα της ομάδας λειτουργεί ευνοϊκά στην προσπάθεια του Αρη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, αφού αυτή τη στιγμή είναι μία από τις βασικές επιλογές για τη θέση αυτή. Εκτός από την Ισπανία, ο Σίλβα έχει παρατάσεις και από την Πορτογαλία καταγράφοντας μάλιστα συμμετοχές και στους ομίλους του Champions League με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (13 συμ./1 γκολ, 1 ασίστ). 

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ποδοσφαιριστή “προϊόν” των ακαδημιών της Εστουδιάντες από την οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014 ο σύλλογος της Λισαβόνας πληρώνοντας το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν έκανε και δύο συμμετοχές στην Εθνική της Αργεντινής. Τον Ιανουάριο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόκα Τζούνιορς (36 συμ. /2 γκολ, 3 ασίστ), απ’ όπου επέστρεψε στην Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε για έξι μήνες δανεικός στη Ρόμα. Στην Ιταλία έκανε μόλις δύο συμμετοχές και με την επιστροφή παραχωρήθηκε στην Λεγκανές, η οποία το 2019 αγόρασε τα δικαιώματά του έναντι του ποσού των 2.7 εκατ. ευρώ. 

Σε μία διετία στην ισπανική ομάδα κατέγραψε τις πιο παραγωγικές χρονιές στη μέχρι τώρα καριέρα του, με πέντε γκολ και 13 ασίστ σε σύνολο 88 συμμετοχών. Το καλοκαίρι του 2021 η Χετάφε πλήρωσε 2.5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματά του αλλά μέχρι σήμερα έχει μόλις 11 συμμετοχές στον συγκεκριμένο σύλλογο. Τη σεζόν 2022/23 έπαιξε δανεικός στη Γρανάδα (14 συμ.) και πέρυσι στην Αλμπαθέτε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.