Το Κύπελλο είναι κριτήριο για τις ανανεώσεις

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαΐου 2024

Εν αντιθέσει με το υψηλό επίπεδο αναγκαιότητας για την παραμονή δύο ποδοσφαιριστών με σημαντική προσφορά στην ομάδα, η αλήθεια είναι ότι, στο τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται… παύση εργασιών στο ζήτημα ανανέωσης της συνεργασίας με τους Φαμπιάνο, Κουέστα των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πριν από περίπου δύο μήνες, η ΠΑΕ Αρης διέρρευσε ότι το ζήτημα των ανανεώσεων και γενικώς κάθε απόφασης αγωνιστικού χαρακτήρα θα ληφθεί στο τέλος της σεζόν και ουσιαστικά «εννόησε» ότι όλα θα εξαρτηθούν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Προφανώς αυτή η επιλογή εμπεριέχει λογική καθότι πέραν του διαχρονικού στόχου της κατάκτησης ενός τίτλου και του τέλους μιας εποχής 54 χρόνων δίχως τρόπαιο, διακυβεύεται και η ευρωπαϊκή συμμετοχή της επόμενης περιόδου. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για να την εξασφαλίσουν οι «κίτρινοι» - για 6η διαδοχική χρονιά – θα πρέπει να κατακτήσουν το Κύπελλο. Σε περίπτωση που το καταφέρουν θα ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους στις 11 Ιουλίου από την προκριματική φάση του Europa League και με την προσδοκία ότι τούτη τη φορά θα προχωρήσουν γύρους. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ζήτημα των ανανεώσεων;

Καταρχάς ο διαθέσιμος χρόνος για τη δημιουργία ομάδα θα είναι συντριπτικά λιγότερος σε σχέση με αυτόν σε περίπτωση μη κατάκτησης καθώς εκεί οι υποχρεώσεις θα αρχίσουν (τουλάχιστον) έναν μήνα αργότερα. Δεύτερο και κυριότερο είναι η αλλαγή των οικονομικών προϋποθέσεων. Κανείς δεν διαψεύδει την οικονομική απόσταση που διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές με τους δύο ποδοσφαιριστές. Στην περίπτωση του Χουλιάν Κουέστα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, πιο σημαντικό είναι να αποφασίσει ο σύλλογος ότι ο Ισπανός θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας για την επόμενη διετία παράλληλα της… αντιπρότασης που θα πρέπει να καταθέσει για να «ισορροπήσει» τη διαφορά που φέρεται να υπάρχει σε σχέση με προσφορά που λέγεται ότι έχει ο Ισπανός από τουρκική ομάδα.

Αντιθέτως, με τον Φαμπιάνο δεν διαπιστώθηκε απλά διαφορά αλλά η απόσταση είναι τεράστια. Κι αυτή θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν επαληθευτεί η φήμη που θέλει τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από σύλλογο του Κατάρ πέραν των προσφορών από Ελλάδα. 

Σε περίπτωση λοιπόν που οι «κίτρινοι» διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή συμμετοχή, πιθανότατα, θα υψώσουν το… ταβάνι τους από τα 450-500 χιλιάδες ευρώ που είχαν σκοπό να δώσουν στον 33χρονο στόπερ καθώς ο περιορισμένος χρόνος μεταξύ του τελικού του Κυπέλλου και της ουσιαστικής έναρξης της επόμενης χρονιάς δεν θα επιτρέπει πειραματισμούς. Εκτός κι αν εκτιμήσουν ότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ουσιαστικά θα υπογράψει το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του κι αλλάξουν ρότα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.