Το κατακτηθέν - δια της σπάθης του - δικαίωμα του ΠΑΟΚ για τον τίτλο!

Αρις Νικολάκης19 Μαΐου 2024

Λοιπόν, ο ΠΑΟΚ στο κατώφλι του θρόνου, του ελληνικού ποδοσφαίρου, ή κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ή η πραγματικότητα τού παίρνει το όνειρο… Και βέβαια, μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του τόπου, να θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ δικαιούται την στέψη του και την ενθρόνιση του ως Πρωταθλητή αλλά...

Το δικαίωμα αυτό για να κατοχυρωθεί οριστικά κι αμετάκλητα, χρειάζεται τους τρεις βαθμούς της νίκης, απόψε κόντρα στον Άρη. Φυσικά, κατά πως λέγαμε και χθες, αυτοί οι βαθμοί θα είναι οι δυσκολότατοι του Πρωταθλήματος. Θα είναι κι οι πολυτιμότατοι κι οι σημαντικότατοι, συνάμα. Με αυτούς – βλέπετε - δρομολογείται η τελετή στέψης κι ενθρόνισης του ΠΑΟΚ. 

Με λίγα λόγια; Από τρεις βαθμούς εξαρτάται εάν κι εφ’ όσον οι εβδομήντα επτά τους οποίους κέρδισε ο ΠΑΟΚ ηρωικά – κατά κανόνα – μαχόμενος ως… ανάδελφος εναντίον των πάντων, δε θα πάνε χαμένοι. Δε θα πεταχθούν, επιμένουμε εμείς… Κόποι, θυσίες, αίμα κι ιδρώτας προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ! Η απόσταση η οποία χωρίζει τον ΠΑΟΚ από την στέψη και την ενθρόνιση του δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Δεν είναι καν στρωμένη με αγκάθια. Είναι στρωμένη με «νάρκες». Θα «βομβαρδίζεται» ανηλεώς πανταχόθεν για ενενήντα+ λεπτά. 

Θα είναι συνεχώς, γι’ αυτά τα ενενήντα+ λεπτά, στόχος «ελεύθερων σκοπευτών». Θα βράζει ο τόπος στην έδρα του Άρη … Θα καίγεται το πελεκούδι εκεί. Καλά, σε «πόλεμο» πάει ο ΠΑΟΚ, θα πείτε; Ναι, σε «πόλεμο» πάει. Στην τελευταία μεγαλύτερη νύκτα του «πολέμου», πάει. Κι ανάλογα πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Αν κι εμείς θεωρούμε πως είναι πια μαθημένος…

Ο καλός ΠΑΟΚ, επειδή περί αυτού κινούνται οι πάσες, όλες αναφορές μας, δεν κάμπτεται από οποιαδήποτε ατμόσφαιρα, οποιουδήποτε γηπέδου. Ως εκ τούτου η διαφαινόμενη καλλιέργεια εχθρικού κλίματος ουδόλως τον αγγίζει. Ο καλός ΠΑΟΚ δεν απειλείται σήμερα, από ελληνική ομάδα. Ο καλός, έτσι; Η αγωνιστική διαφορά του με τον Άρη, όπως απεικονίζεται και στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, είναι είκοσι δύο βαθμοί! Δεν είναι πέντε, δεν είναι δέκα, δεν είναι δεκαπέντε, δεν είναι είκοσι… Είκοσι δύο είναι! Εδώ όμως, προσέξτε. 

Παίζοντας με τη βαθμολογία ανά χείρας… Τρεις βαθμούς δεν κατακτάς. Παίζοντας με την μπάλα ανά πόδας, κατακτάς. Σε τρεις εφετινούς αγώνες, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Κακός ήταν κόντρα στο Άρη. Αποτέλεσμα; Η απώλεια οκτώ ολόκληρων, βαθμών! Επομένως η διαφορά ομάδων - πριν τη σέντρα αγώνα τους - ουδόλως εγγυάται την εξέλιξη και την κατάληξη του μετά από αυτήν. 

Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Μετά από τριάντα πέντε αγώνες κατέκτησε ο ΠΑΟΚ – δια της σπάθης του με περισσή μαγκιά και λεβεντιά – το δικαίωμα για τον τίτλο. Δε θα το κατοχυρώσει ιστορικά απόψε; Θα το απεμπολήσει όντας ανώτερος ως ομάδα; Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ δε θα δικαιώσουν εαυτούς κι αλλήλους; Θα αδικήσουν εαυτούς κι αλλήλους; Δε θα πιουν νέκταρ από την βρύση του Πρωταθλητή φθάνοντας θριαμβευτικά και πρώτοι κι καλύτεροι αυτήν; Τον ουρανό έχει βάλει στο μάτι, να κατακτήσει ο «δικέφαλος»! 

Σε αυτόν έφθασε εφέτος, καταπλήσσοντας φίλους κι αντιπάλους, με τις απίθανες αλλά και θαυμαστές πτήσεις του. Μία ακόμη απίθανη αλλά και θαυμαστή πτήση χρειάζεται ο «δικέφαλος». Για να κάνει τον ουρανό ολόδικο του καταπλήσσοντας και πάλι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.