Το καλό πλήρωμα και το καλό σκαρί στη φουρτούνα φαίνονται!

Αρις Νικολάκης17 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από πλόες σε γαλήνιες θάλασσες ο ΠΑΟΚ ως ομάδα (ήτοι προπονητές και παίκτες) διάγει πλέον, περίοδο πλου σε φουρτουνιασμένες. Η ανώδυνη ισοπαλία με την ΑΕΚ και η επώδυνη ήττα από τον Παναθηναϊκό… Επί του παρόντος τουλάχιστον, αυτή η αναφορά μας σε οδύνες… Χάλασαν τη ζαχαρένια του ΠΑΟΚ. Κι έβγαλαν στην επιφάνεια του αδυναμίες οι οποίες έμεναν στον βυθό του εξ αιτίας των δυνάμεων του.

Ίσως συμφωνήσετε, ίσως διαφωνήσετε αλλά… Εμείς δεν εκλαμβάνουμε τα δύο πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα ως μηνύματα απειλής αγωνιστικής καθίζησης. Εάν κι εφ’ όσον φυσικά, δεν αναλυθούν, δεν ερευνηθούν και δε μελετηθούν τα δεδομένα τους. Κυρίως δε, εάν κι εφ’ όσον αυτά δεν ανατραπούν.

Δεν κατακρημνίσθηκε ο ΠΑΟΚ από καλύτερη ελληνική ομάδα σε χειρότερη. Αλίμονο. Πολλοί σπεύδουν, να το πράξουν. Πλανώνται πλάνων οικτράν διαγράφοντας τον ΠΑΟΚ από το Κύπελλο.

Υπάρχουν άλλα ενενήντα+ λεπτά στα οποία θα προσπαθήσει, να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση. Να παίξει την μπάλα την οποία έπαιζε μέχρι την περασμένη Κυριακή. Δίχως να παραγνωρίζουμε τη ισχύ και της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό ήταν μακράν του καλού του εαυτού.

Η απώλεια της νίκης και στα δύο ντέρμπι δεν οφείλεται στην ανωτερότητα των αντιπάλων του. Οφείλονται στην δική του κατωτερότητα. Στα πρώτα ημίχρονα ο ΠΑΟΚ εμφάνισε τον κακό του εαυτό. Στα δεύτερα; Έτρεχε, να προλάβει, να σώσει ό,τι σωνόταν.

Ως εκ τούτων εύλογα αισιοδοξούν στην Τούμπα για τη ρεβάνς. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως, βεβαίως της επανεμφάνισης του καλού του εαυτού.

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν, γιατί εξαφανίσθηκε ο καλός τος εαυτός στην Τούμπα. Αυτοί οφείλουν, να το βρουν. Να τον επαναφέρουν στο «Απ. Νικολαΐδης» Έχουν ενενήντα+ λεπτά για το πράξουν.. Να δικαιώσουν εαυτούς κι αλλήλους σε αρνητές κι υπονομευτές τους. Σε όλους όσους κάνουν πάρτι μετά τα δυο αρνητικά αποτελέσματα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος και του Ομίλου του στο Κόνφερενς Λιγκ και των ημιτελικών του Κυπέλλου. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο καλός ο καπετάνιος, οι καλοί οι ναύτες… Το καλό πλήρωμα και το καλό σκαρί γενικά, στις φουρτούνες φαίνονται. Για να τούς δει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, λοιπόν!

ΥΓ 1 : Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως η νίκη του Παναθηναϊκού προχθές, ήταν ιστορική καθώς ήταν η πρώτη του ολοκληρωμένη στο Κύπελλο, στην Τούμπα. Εξελισσόταν μία, το 1968, αλλά διακόπηκε ο αγώνας από τον αλήστου μνήμης, ως διαιτητή, Λάτσιο. Ακύρωσε γκολάρα του Ανέστη Αφεντουλίδη στην παράταση…

ΥΓ 2 : Εκείνος ο αγώνας πάντως, τον Ιούλιο του 1968, αν και διακόπηκε... Καταγράφθηκε – προς γενική απορία – ως ολοκληρωθείς αγώνας! Αιτία; Οι τύψεις των εχόντων τα ηνία τότε, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μετά εκείνοι κι οι άλλοι κούνησαν – και κουνούν και κουνούν - το δάκτυλο στον ΠΑΟΚ!

ΥΓ 3 : Άργησε – απογοητεύοντας ξανά - ο Τάσος Μπακασέτας, να ζητήσει συγνώμη για τη… θεατρική του παράσταση στην Τούμπα. Τον εξέθεσε ο Τάισον! Ο Τάσος Μπακασέτας το έπραξε ζητώντας και τα ρέστα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά…

ΥΓ 4 : Γιατί δεν πλημμύρισε η Τούμπα προχθές;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.