Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα - Τουλάχιστον 29 νεκροί

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Αυτή τη φορά σε σχολείο του ΟΗΕ στην Αμπασάν την ώρα, μάλιστα, που στον προαύλιο χώρο ξεριζωμένοι άμαχοι έπαιζαν ποδόσφαιρο (στην προσπάθειά τους να «κερδίσουν» και πάλι τη ζωή).

Από τη συγκεκριμένη σφαγή στο σχολείο «Αλ Άουντα» στην Αμπασάν, της ανατολικής Χαν Γιούνις, οι νεκροί υπολογίζονται σε τουλάχιστον 29. Οι περισσότεροι, δε, εξ αυτών είναι εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλοι 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η βίαια αυτή επίθεση έλαβε χώρα την Τρίτη (9/7), με το «Al Jazeera» να μεταδίδει σχετικό βίντεο.

Σ' αυτό φαίνονται δεκάδες εκτοπισμένες οικογένειες στο προαύλιο του σχολείου να ζητωκραυγάζουν για τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο, προτού επικρατήσει πανικός από τον ισραηλινό βομβαρδισμό. 

Ύστερα από την επίθεση σοροί κείτονταν στο έδαφος, ορισμένες από τις οποίες ήταν διαμελισμένες.Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την τέταρτη επίθεση σε ισάριθμες μέρες που γίνεται κατά σχολικού κτηρίου που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα. 

Σύμφωνα, με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τουλάχιστον τις 38.243, ενώ 88.243 είναι τραυματίες. Εάν και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων ή αγνοούνται, οπότε ο πραγματικός αριθμός των νεκρών πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.