Το γρήγορο γκολ που θα τον… απελευθερώσει

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2023

Σε δύο περιπτώσεις, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, κατάφερε ο Άρης να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα κι έφτασε στις εύκολες νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, δείγμα του σημαντικότερου, ίσως, στοιχείου που θα πρέπει να έχει αύριο (29/10, 20:15, Live Metropolis 95.5 και Metrosport.gr) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» έχουν το momentum έπειτα από την εντός έδρας νίκη του Πανσερραϊκού, βελτίωσαν την ψυχολογία τους και η αλήθεια είναι ότι στο διάστημα της εβδομάδας που μεσολάβησε λειτούργησαν καλύτερα σε προπονητικό επίπεδο υπό την έννοια ότι τούτη τη φορά ο Ακης Μάντζιος λειτούργησε μ’ ένα σταθερό γκρουπ δίχως να χρειαστεί να διαχειριστεί απρόοπτα. 

Αυτά τα δεδομένα έδωσαν και τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω στα 1-2 σχήματα που έχει στο μυαλό του, αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος ότι ο αυριανός αγώνας έχει κομβικό χαρακτήρα στην προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα για την περαιτέρω αναρρίχησή της στον βαθμολογικό πίνακα. Στην πραγματικότητα, ο στόχος που είχε οριοθετηθεί για τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό, ΠΑΣ, Ατρόμητο και Βόλο προβλέπει την εξασφάλιση δώδεκα βαθμών. 

Το ζητούμενο για τον 54χρονο τεχνικό είναι να παρουσιάσει η εμφάνισή του την εικόνα που εμφάνισε στα τελευταία 15 λεπτά απέναντι στους Σερραίους. Αυτό το μήνυμα έστειλε εξάλλου με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports καθώς είπε μεταξύ άλλων ότι… «πράγματι η νίκη επί του Πανσερραϊκού μας έδωσε ψυχολογική ώθηση. Πλέον το μυαλό μας είναι στον ΠΑΣ, σ’ ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος. 

Δεν νομίζω ότι ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει για εμάς μεγάλες διαφορές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Αποφασισμένοι από την αρχή να επιβληθούμε και να νικήσουμε», είπε και εκτίμησε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ΠΑΣ δεν έχουν καμία σημασία ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακή.

Γι’ αυτό περιμένει να δει την ομάδα του να πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλο, να έχει δημιουργία έχοντας την μπάλα στα πόδια της και να φτάσει στο επίπεδο των τελικών προσπαθειών, σαν τις εννιά δηλαδή που είχε κόντρα στον Πανσερραϊκό. Αυτό προϋποθέτει παιχνίδι εντάσεων και πάνω σ’ αυτόν τον τομέα δούλεψε το σύνολο στη διάρκεια της εβδομάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικό για τους «κίτρινους» να μην χάσουν χρόνο ως προς την απόκτηση προβαδίσματος. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το εξασφάλισαν στο 16ο λεπτό και απέναντι στον Παναιτωλικό στο αντίστοιχο 20ο.

Καθόλου τυχαία, αυτά τα παιχνίδια κύλησαν βάσει τεχνικού και τακτικού προγράμματος. Το ίδιο θα επιδιωχθεί και απέναντι στον ΠΑΣ, μια ομάδα η οποία προέρχεται από το αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών και ψάχνει απεγνωσμένα ένα αποτέλεσμα αντίδρασης. Αυτό είναι το στοιχείο που επίσης θα πρέπει να έχουν κατά νου οι ποδοσφαιριστές του Ακη Μάντζιου. Να αντιληφθούν δηλαδή ότι κάθε παροχή ευκαιρίας στον αντίπαλο χαρακτηρίζεται απαγορευτική. Γι’ αυτό εξάλλου, στη διάρκεια της εβδομάδας, ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε να δώσει σε όλους να καταλάβουν την ιδιαίτερη σημασία του αυριανού αγώνα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.