Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέπλευσε για την Α. Μεσόγειο, Θα «ξεμουδιάσουν» τα ελληνικά Rafale

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η γαλλική αρμάδα με επικεφαλής το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, απέπλευσε από την Τουλόν για μια τρίμηνη αποστολή στη Μεσόγειο.

Η φρεγάτα Αδρίας του Πολεμικού Ναυτικού θα ενσωματωθεί στην ομάδα μάχης του.

Αυτά τα πολεμικά πλοία «θα συμμετάσχουν στην ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου», υποστηρίζει σε ανακοίνωση το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, η οποία συνεχίζοντας τονίζει ότι: «αυτή η αρμάδα θα εκτελέσει αποστολές διαλειτουργικότητας με τις άλλες μονάδες επιφανείας, σε υψηλό επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας», αναφέρουν γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές.

Την αρμάδα αυτή θα συνεπικουρούν από αέρος τουλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 2 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως E-2C Hawkeye και τρία ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένου ενός NH-90 NFH.

Το Παρίσι έχει κάνει γνωστό για την καλλιέργεια της «ποιότητας των αμυντικών σχέσεων» που δεσμεύουν τη Γαλλία και τους διεθνείς εταίρους της, όπως η Ελλάδα φυσικά.

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντιμέτρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αντιπροσωπεύει "42.500 τόνους γαλλικής διπλωματίας" και έχει επίσης ως στόχο να δώσει κάποια μηνύματα στην Τουρκία.

H προβολή ισχύος στην γαλλική ομάδα μάχης, μας καθιστά δυνατή την άμεση ανάπτυξη ναυτικής και αεροπορικής δύναμης για επιτήρηση, αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και παρέμβαση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Η ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου θα διενεργήσει κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, νοτίως της Κρήτης και στην Α. Μεσόγειο, ενώ σύμφωνα με πηγές, θα παραμείνει μεγάλο διάστημα στην περιοχή ώστε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25η Μαρτίου στην χώρα μας.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει επίσης στις αεροναυτικές ασκήσεις, Ηνίοχο και Μέδουσα μαζί με την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Οι πηγές ανέφεραν για ελληνογαλλική στρατιωτική συνεργασία και στο διάστημα, η οποία αφορά επέκταση της παλαιότερης με την οποία η χώρα μας λαμβάνει εικόνες στον δορυφορικό σταθμό της και από την Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς, όταν ξεκινήσει η αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ, «Neptune Strike 22», ένας στολίσκος από ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια αναμένεται να ευρίσκεται στην Α.Μεσόγειο και στο Νότιο Αιγαίο.

Τέλος, όταν τελειώσει η αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ, Neptune Strike 22, η ομάδα μάχης [GAN] που σχηματίζεται γύρω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα ξεκινήσει την αποστολή Clemenceau 22, η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στη Α. Μεσόγειο.

Πηγή: enoplos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.