Το «φτιάξιμο» του Ιβάν Σαββίδη κι ο στόχος του 4 στα 4…

Αρις Νικολάκης03 Δεκεμβρίου 2023

Μετά την απίθανη πτήση του στην Ευρώπη ο «δικέφαλος» προσγειώνεται στην Ελλάδα. Και φορτώνεται το φορτίο – επειδή περί φορτίου πρόκειται – της απώλειας… Της δωρεάς καλύτερα, των βαθμών σε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό κι Άρη. Αυτό το φορτίο θα το κουβαλά μέχρι τέλους! Έχει πάντως, σημασία να μη βαρύνει κι άλλο. Να ελαφρύνει, δε γίνεται … Για να λέμε την πάσα αλήθεια όμως, εκείνος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε βαθμούς: στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο «Απ. Νικολαΐδης» αλά και στην Τούμπα δεν είναι ο ίδιος. 

Είναι άλλος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε βαθμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί παραδείγματι. Αυτός ο ΠΑΟΚ, ο άλλος που λέμε, είναι κι ο αήττητος ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ. Εδώ λοιπόν, δυνάμεθα, να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ πλέον, έχει βρει τα πατήματα του. Δεν έχει βρει ακόμη την ισορροπία. Γιατί το λέμε αυτό; Το λέμε επειδή κι η ήττα, ιδιαίτερα ο τρόπος της, από τη ΑΕΚ κι η ισοπαλία με την Αμπερντίν δεν επιτρέπουν, να το πούμε. Τώρα, γιατί δεν την έχει ακόμη; Εύλογο κι ορθό το ερώτημα αλλά… 

Δεν είμαστε προπονητές και παίκτες, για την απάντηση του. Ίσως όμως (λέμε: Ίσως, έτσι;) θα μπορούσαμε, να αναφέρουμε μία αιτία. Ίσως, να είναι η καθυστέρηση στην ολοκληρωτική προσαρμογή νεοφερμένων παικτών. Ίσως, σε αυτή θα μπορούσαμε, να αποδώσουμε την έλλειψη της απόλυτης αγωνιστικής ισορροπίας του ΠΑΟΚ… Φυσικά κι είναι μακράν του καλού τους εαυτού κι Κύριλος Ντεσπότοφ κι ο Μπουάνα Σαμάτα κι ο Σουαλιχό Μεϊτέ. Δεν έφθασαν τα ταβάνια τους! Οι δυνατότητες τους δεν έχουν όλες ξεδιπλωθεί. 

Μόλις ξεδιπλωθούν, θα αυξηθεί αφ’ ενός η απόδοσης ισχύος του ΠΑΟΚ. Κι αφ’ ετέρου θα ενισχυθεί η αγωνιστική του ισορροπία. Στον αντίποδα αυτών… Ήτοι, φθάνουν στα ταβάνια τους ο Τάισον ο οποίος εφέτος εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ, ο Ραχμάν Μπάμπα, είναι ο Μαγκαμέντ Οζντόεφ κι ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος επίης εφέτος εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτων θεωρούμε, πως όταν προσεγγίσουν τα ταβάνια τους όλοι νεοφερμένοι (της τάξης του… 2023), θα προσεγγίσει κι ο ΠΑΟΚ το δικό του. 

Εμείς, εάν ήμασταν προπονητές και παίκτες του, σε αυτό το γεγονός – των… διπλωμένων εισέτι δυνατοτήτων νεοφερμένων παικτών - θα αποδίδαμε την έλλειψη απόλυτης αγωνιστικής ισορροπίας. Ο ΠΑΟΚ με την συγκλονιστική του παράσταση… Τις συγκλονιστικές του παραστάσεις, για να είμαστε ακριβείς, στην Φρανκφούρτη – μια στο γήπεδο και μια στην κερκίδα – ωφελήθηκε πολλαπλώς. Πέραν όλων των άλλων, ήτοι δόξας και χρήματος, κέρδισε χρόνο. Χρόνο για να βελτιωθεί ως ομάδα αλλά και για να βελτιώσει παίκτες του. Με άλλα λόγια; Να προσεγγίσει την απόλυτη αγωνιστική του ισορροπία. 

Με στόχο το απόλυτο 4/4 (εντός με Λαμία, ΟΦΗ κι εκτός με Αστέρα και Κηφισιά) στο Πρωτάθλημα μέχρι το ημερολογιακό τέλος της χρονιάς. Απαλλάχθηκε από κάθε έννοια για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Την ίδια ώρα που οι άλλοι του Big4, είναι φορτωμένες με αυτές. Βρήκε την απόλυτη ψυχική και πνευματική του γαλήνη. Εκτόξευσε στα ύψη την αυτοπεποίθηση του. Κυρίως, «έφτιαξε» τον Ιβάν Σαββίδη. Έτσι χαλαλίζει και συνεχίζει την …αιμοδοσία. Αυτό βέβαια, το «φτιάξιμο» του Ιβάν Σαββίδη, είναι η μέγιστη ωφέλεια για τον ΠΑΟΚ ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου! Προσοχή προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ μην το «χαλάσετε» ξανά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.