Το «ευχαριστώ» του Γκάλη και η αγκαλιά με το τρόπαιο του '87

Metrosport Team05 Αυγούστου 2023

Τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο άθλημα του μπάσκετ ο Νίκος Γκαλης στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Σλοβενία. Η φανέλα με τον αριθμό «4» αποσύρθηκε σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ που χειροκρότησε τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. 

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βετεράνος καλοθοσφαιριστής ευχαρίστησε τους πάντες για τη μεγάλη αυτή τιμή: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύει η αθλητική σου οικογένεια. Είναι περιττά τα πολλά λόγια, όταν η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη. Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κύριο Ευάγγελο Λιόλιο για την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό μου. 

 Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Γραμματέα της FIBA κύριο Ανδρέα Ζαγκλή που μου έκανε την τιμή να είναι παρών. Εύχομαι ολόψυχα η δική μου καριέρα και οι διακρίσεις μου να αποτελέσουν έμπνευση για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το #basketball, με τον αθλητισμό, με τις επιστήμες και ό,τι άλλο επιλέξουν να ασχοληθούν. Η μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απευθύνεται στους φιλάθλους, στον κόσμο που πάντα με είχε στην καρδιά του, όπως κι εγώ εκείνους στη δική μου. Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε... Σας ευχαριστώ!»


Αγκαλιά με την κούπα του '87 ο Γκάλης 

Το τρόπαιο του '87 πήρε στα χέρια του ο Νίκος Γκάλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία της ΕΟΚ. Ο βετεράνος άσος είχε  είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΟΚ, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και τον ξενάγησε στο χώρο. 

Φυσικά, όταν είδε τη κούπα που κατέκτησε η Εθνική ομάδα στο EuroBasket 1987 δεν το σκέφτηκε και τη σήκωσε ξανά. Αργότερα,  για χάρη του παίκτη του Άρη, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας αποσύρθηκε η γαλανόλευκη φανέλα με τον αριθμό 4. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.