Το EURO 2024 καινοτομεί και στα... σφυρίγματα: Οι αλλαγές σε VAR και διαμαρτυρίες

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το EURO 2024 έχει μπει πλέον στη κλίμακα των ωρών, με τη φετινή διοργάνωση να καινοτομεί και στα… σφυρίγματα. Λόγος γίνεται για δύο σημαντικές αλλαγές που αφορούν το κομμάτι της διαιτησίας, και εστιάζουν αφενός στη χρήση του VAR και αφετέρου στις διαμαρτυρίες των παικτών.

Αναφορικά με το τεχνολογικό κομμάτι, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, ανακοίνωσε πως όλες οι αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι ρέφερι στο EURO με τη βοήθεια του VAR , θα εξηγούνται σε πραγματικό χρόνο στο γήπεδο και….για τους θεατές!

Μετά τη χρήση του βίντεο από τον διαιτητή, η τεχνική εξήγηση της απόφασης θα μεταδίδεται στις γιγαντιαίες οθόνες που θα φιλοξενεί το γήπεδο της εκάστοτε αναμέτρησης, έτσι ώστε άπαντες να κατανοούν την απόφαση και να μην διαμαρτύρονται αναίτια για... σκοπιμότητες εις βάρος της ομάδας τους.

Από την άλλη, στη φετινή διοργάνωση θα μπει τέλος και στις διαμαρτυρίες, αφού μόνο ο αρχηγός ή ένας καθορισμένος παίκτης εντός γηπέδου θα μπορεί να μιλάει με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια των διευκρινίσεων για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Οι άλλοι παίκτες πρέπει να σέβονται τον διαιτητή, να κρατούν αποστάσεις και να μην τον περιβάλλουν.

Περιπτώσεις επιθετικότητας και διαφωνίας πρέπει να αντιμετωπίζονται αυστηρά, όπως τονίζει η UEFA, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι παίκτες που δεν είναι αρχηγοί και διαμαρτύρονται θα λαμβάνουν αυτόματα τη κίτρινη κάρτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.