Το έπος του Φρανκ Σμιτ

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Ιουνίου 2023

Με επικό τρόπο η Χαϊντενχάιμ θα δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ραντεβού στην γερμανική ελίτ, καθώς με μία ασύλληπτη ανατροπή στις καθυστερήσεις νίκησε την Ρέγκενσμπουργκ με 3-2 εκτός έδρας και πανηγύρισε το Πρωτάθλημα και παράλληλα την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα! 

Μία πόλη 50.000 κατοίκων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη πέτυχε κάτι που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο. Δηλαδή να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια μετά από 176 χρόνια ζωής μιας και ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1846. 

Πρωτεργάτης αυτής της τεράστιας επιτυχίας είναι ο Φρανκ Σμιτ. Ο 49χρονος τεχνικός έχει υπάρξει παίκτης της ομάδας όταν αυτή ήταν στην έκτη κατηγορία της Γερμανίας και την ανέλαβε ως προπονητής το 2007 μόνο για δύο παιχνίδια όπως ήταν η αρχική συμφωνία με τους ανθρώπους της διοίκησης. Τελικά, έμεινε όχι για έναν, ούτε για δύο, αλλά για 16 ολόκληρα χρόνια! 

Μία από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες όπου ένας άνθρωπος που όλη του η ζωή είναι συνυφασμένη με τον σύλλογο καταφέρνει ένα τέτοιο επίτευγμα. Ανέβασε την Χαϊντενχάϊμ στην τέταρτη κατηγορία το 2008, στην τρίτη κατηγορία το 2009, στην δεύτερη το 2014 και φέτος στην Μπουντεσλίγκα. 

Να σημειώσουμε ότι ο Φρανκ Σμιτ είναι ο προπονητής με τα περισσότερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο μιας ομάδας στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς ντοκιμαντέρ «Trainer», που γυρίστηκε το 2013 και παρουσίαζε νεαρούς Γερμανούς προπονητές που δούλευαν στις μικρές κατηγορίες. 

Από ασφαλιστής, προπονητής

Ο Φρανκ Σμιτ δούλευε σε μια ασφαλιστική εταιρεία πριν αναλάβει τα ηνία της Χαϊντενχάιμ αλλά το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον έκανε να αφήσει τη δουλειά του και τον σίγουρο μισθό και να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη.


Το στάδιο

Το γήπεδο (Voith-Arena) της σταχτοπούτας της Μπουντεσλίγκα έχει χωρητικότητα μόλις 15.000, για να καταλάβετε το ένα πέμπτο από το στάδιο της Μπάγερν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.