ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Ελληνικό κολέγιο κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Metrosport Team02 Ιουλίου 2024

Σπουδαία διάκριση για το Ελληνικό κολέγιο, το οποίο κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ λυκείων που διεξήχθη στην Κίνα αρχές Ιουνίου το Ελληνικό κολέγιο ανέβηκε στο πιο ψηλό Σκάλι του βάθρου νικώντας στον τελικό την Γαλλική ομάδα με 63-74.

Στον δρόμο για τον τελικό, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε στον όμιλο την Τουρκία (61-47) τη Βουλγαρία (90-51) και την Κύπρο (69-46), ενώ ηττήθηκε από την Κίνα (2) με 83-87.
Στον προημιτελικό νίκησε την Κίνα (1) με 76-69, στον ημιτελικό τη Σερβία με 58-41 και στον μεγάλο τελικό τη Γαλλία με 74-63.

Στην ομάδα του Κολλεγίου αγωνίστηκαν παιδιά ομάδων της Θεσσαλονίκης: Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος , Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας , Μακαρατζής, Χαρτώνας και ο Μάνασης .

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Καραπιπερίδης με συνεργάτη τον Ιωάννη Δεμερτζή, ενώ γενικός αρχηγός και γυμναστής είναι ο Δημήτρης Τσιότρας.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο γυμναστής Δημήτρης Τσιότρας που μίλησε στη Voria.gr για το σπουδαίο επίτευγμα των μαθητών του κολλεγίου αναφέροντας αρχικά:

«Ήταν μία πολύ σημαντική κατάκτηση, όχι μόνο για το κολλέγιό μας αλλά και για την Ελλάδα. Τα παιδιά θα ακουστούν αρκετά, θα τους δουν άλλες ομάδες αλλά και αμερικανικά κολλέγια. Με την επιτυχία τους κατάφεραν να πάρουν μοριοδότηση 22% για όλες τις σχολές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την ευκαιρία εισόδου στα ΤΕΦΑΑ άνευ εξετάσεων. Θέλω να υπογραμμίσω επίσης το γεγονός πως το κολλέγιο δεν έχει επιτυχίες μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά και σε ακαδημαϊκό καθώς αρκετά παιδιά έχουν διακριθεί στις πρόσφατες εξετάσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.