Το «εγχειρίδιο λειτουργίας» του Γιώργου, για τον Γιάννη…

Αρις Νικολάκης13 Ιουνίου 2023

Ναι, είναι «φλέβα χρυσού»! Ναι, η transfermarkt.com τον κοστολογεί στα 6 εκ. ευρώ. Ναι, είναι ο 4ος ακριβότερος παίκτης – και την transfermarkt.com – στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, είναι ο 6ος ακριβότερος Έλληνας παίκτης στον κόσμο. Ναι, είναι ο 130ος επιθετικός χαφ στον κόσμο…

Ό,τι κι να είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, περί ου ο λόγος, είναι ακόμη σε διαδικασία απογείωσης. Κι είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ. Όσο είναι στον ΠΑΟΚ χρειάζεται, να δουλέψει σκληρά. Χρειάζεται κι ο ΠΑΟΚ βέβαια, να δουλέψει σκληρά μαζί του. Ο κοινός κόπος είναι ο μόνος δρόμος, για να μεσουρανήσει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Διαβαίνοντας αυτόν τον δρόμο, τον μοναδικό για να μεσουρανήσει, οφείλει να έχει στο μυαλό του, τα λόγια του Γιώργου Κούδα. «Κλειστά αυτιά, κλειστά μάτια. Και δουλειά, πολλή δουλειά για τις αδυναμίες του. Μια τέτοια είναι τα τελειώματα του. Πέρασαν χρόνια, για να φθάσω στο κορυφαίο μου επίπεδο…»!

Η οικογένεια - και γενικά, το περιβάλλον - είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την εξέλιξη του Γιάννη Κωνσταντέλια. Οι αρχές της πλάθουν τον χαρακτήρα του. Αυτή κρατά τα γκέμια ενός πουλαριού, το οποίο έχει το χάρισμα να εξελιχθεί σε κυρίαρχο άτι.

Δεν είναι λίγα, τα παραδείγματα κι άλλων χαρισματικών … πουλαριών, τα οποία δεν εξελίχθηκαν σε κυρίαρχα άτια. Εξ αιτίας κυρίως, της οικογένειας τους και γενικά, του περιβάλλοντος τους. Μην ξύσουμε πληγές τώρα. Δε βοηθά την αναφορά μας στον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Τώρα, για την παραμονή του ή την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ … Είναι καθαρά θέμα δικό του και, φυσικά, της οικογένειας του. Είναι και θέμα του ΠΑΟΚ βεβαίως, βεβαίως.

Θεωρούμε πάντως, πως χωρά άλλη μία αγωνιστική περίοδος με τον ΠΑΟΚ στην πορεία του. Κατ’ αρχήν για να παίξει σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Να ωριμάσει περισσότερο. Να «φάει» ξύλο περισσότερο. Να διορθώσει αδυναμίες του σε μια ομάδα η οποία τις συγχωρεί. Κι έτσι ωφελεί σοβαρά την αγωνιστική του υγεία. Να φορτωθεί ευθύνες. Και να ανταποκριθεί σε αυτές…

Δε συμβουλεύουμε. Δεν προτρέπουμε. Δεν εισηγούμαστε. Ποιοι είμαστε, εξάλλου; Την προσωπική μας εντύπωση καταθέτουμε. Βαδίσουμε στον δρόμο για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, τον οποίο χάραξε ο Γιώργος Κούδας.

Στον ΠΑΟΚ σήμερα υπάρχουν κι άλλες θαυμαστές προσωπικότητες. Λαμπρές φυσιογνωμίες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτές – Κώστας Ιωσηφίδης, Γιώργος Κωστίκος επί παραδείγματι – θα μπορούσαν, να βοηθήσουν τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Να τον συμβουλεύσουν επειδή κατά την απογείωση του (εμείς επιμένουμε πως σε αυτήν τη φάση βρίσκεται…) και εμπόδια θα βρει και παγίδες και «κενά αέρος»! Θα βοηθηθεί πολύ, πάρα πολύ εάν κι εφ’ όσον προετοιμασθεί, για να τα αντιμετωπίσει…

Η προσφορά με τα φερόμενα 12 εκ. ευρώ δεν φάνηκαν ικανά , για να συζητήσει η ΠΑΕ την παραχώρηση του. Τα πάντα έχουν την τιμή τους. Υπάρχουν κι όρια άρνησης της ΠΑΕ. Θα τα δοκιμάσουν κι άλλες προσφορές. Με καλή πορεία του ΠΑΟΚ εκτός συνόρων θα σφάζονται… ομάδες στην ποδιά του φερέλπιδος κι ανατέλλοντος σταρ του ΠΑΟΚ.

Σημασία και για την ομάδα και για τον παίκτη έχει το κοινό όφελος. Κι αγωνιστικό κι οικονομικό. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι μία «φλέβα χρυσού». Παραμένοντας έτσι… Ήτοι, «φλέβα χρυσού» ουδείς ωφελείται. Θα ωφεληθούν μόνον εάν κι εφ’ όσον αξιοποιηθεί. Κι η αξιοποίηση δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι κι αγωνιστική. Η ορθή επεξεργασία (κι από τον ίδιο κι από την ομάδα του ) αυτού του εξ ευγενούς μετάλλου παίκτη, θα ωφελήσει τα μέγιστα και τον ίδιο και την ομάδα του…

Κι επεξεργασία του χαρίσματος του, από τον ίδιο τον παίκτη δίχως τα λόγια – εγχειρίδιο λειτουργίας του Γιώργου Κούδα, ουδόλως θα τον οδηγήσει, για να μεσουρανήσει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.