Το (διπλό) ζήτημα με τους τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ δεν έχει καμία λογική

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Σεπτεμβρίου 2024

Πάνε χρόνια τώρα που ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τα γκολπόστ του. Πέντε για την ακρίβεια. Και διανύουμε το έκτο...

Τις προηγούμενες πέντε σεζόν υπήρχε στις εφεδρείες ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. “Εγραψε” αμέτρητες ώρες προπόνησης, αλλά ελάχιστες σε επίσημα ματς κι εκείνες ήταν οι περισσότερες σκέτη απογοήτευση...

Προερχόμενος από την Παρτιζάν, πήγε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2016. Δύο σεζόν έπαιξε βασικός, την τρίτη έμεινε στον πάγκο, έληξε το συμβόλαιό του και το καλοκαίρι του 2019 τον πήρε ο ΠΑΟΚ για δύο χρόνια. Bρήκε μπροστά του τον πρωταθλητή Πασχαλάκη, έπαιξε ελάχιστα, ωστόσο το συμβόλαιό του “επεκτάθηκε” για έναν ακόμη χρόνο και, ενώ ήδη είχε φανεί ότι δεν πρόκειται να προσφέρει ποτέ, το καλοκαίρι του 2022 ο Ιβάν Σαββίδης τού έκανε ένα ωραιότατο δώρο με ανανέωση για άλλα δύο χρόνια, επειδή, λέει, ήταν ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που στην ερώτηση “πόσα θέλεις” είχε απαντήσει “όσα πει ο πρόεδρος”...

Ξέρω, από μαρτυρίες ανθρώπων που τον είχαν ζήσει από κοντά, ότι είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ευγενέστατος, φιλότιμος, πάντα χαμογελαστός, άνθρωπος που μπορείς άνετα να τον κάνεις φίλος σου. Κανονικός τερματοφύλακας, όμως, τουλάχιστον για τα δεδομένα και τις απαιτήσεις ενός ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε ποτέ. 

Απόδειξη το γεγονός ότι ο ίδιος ο Λουτσέσκου, που είχε συνδεθεί μαζί του στην Ξάνθη, δεν τολμούσε καν να τον βάλει να παίξει αντί του Πασχαλάκη και αντί του Κοτάρσκι, παρά μόνο σε πανεύκολους αγώνες, ή στις ελάχιστες περιπτώσεις που ο βασικός γκολκίπερ του ήταν τραυματίας. Κι όμως. Ο ΠΑΟΚ “βολευόταν” επί πέντε χρόνια χωρίς δεύτερο ποιοτικό τερματοφύλακα, ενώ από πίσω γινόταν... παρέλαση από νεαρούς, που μετείχαν κι αυτοί απλά στις προπονήσεις, ή έπαιζαν με τον ΠΑΟΚ Β και την Κ19.

Η παρέλαση συνεχίζεται και φέτος. Ο 23χρονος Ταλιχμανίδης δόθηκε δανεικός στον Μακεδονικό, έμειναν, όμως, ο 22χρονος Μπαλωμένος και ο 20χρονος Μοναστηρλής. Για να εξελιθούν πώς άραγε; Για να προσφέρουν τι; Για να παίξουν πότε; Ενας Θεός ξέρει. Διότι ο ΠΑΟΚ δεν εμπιστεύτηκε κανέναν από αυτούς τους τρεις νεαρούς το καλοκαίρι και πήγε και πήρε, αντί του Ζίβκοβιτς, τον Τσιφτσή. 

Ο οποίος Τσιφτσής έχει όλο κι όλο στο βιογραφικό του 54 συμμετοχές σε αγώνες του Αστέρα Τρίπολης και έναν εξάμηνο δανεισμό στην πολωνική Ράκουφ Τσενστοχόβα, στην οποία είχε άλλες τρεις συμμετοχές. Σύνολο, δηλαδή, 57 ματς και είναι ήδη στα 26. Αρα, για να παίξει, πρέπει ή να τραυματιστεί ο Κοτάρσκι, ή να είναι τιμωρημένος ο Κοτάρσκι, ή να έρθει κάποιο ματς χωρίς κανένα ενδιαφέρον, ή να τον βάλει ο Λουτσέσκου κάπου στο 80' σε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα κερδίζει ήδη με 3-0 ή 4-0.

Τώρα ο Τσιφτσής έχει πρόβλημα στη βουβωνική χώρα και θα μείνει εκτός δράσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Τώρα, λέει το ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ κινείται πανικόβλητος, μην τυχόν και βρει κάποιο κελεπούρι τερματοφύλακα στην αγορά των ελεύθερων. Με άλλα λόγια, λέει ο ΠΑΟΚ στον Μπαλωμένο και τον Μοναστηρλή ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρουν στον ήλιο μοίρα, τους λέει ότι ούτε καν για αναπληρωματικούς του αναπληρωματικού τους υπολογίζει και ταυτόχρονα φωνάζει σε όλους εμάς ότι στο θέμα των γκολκίπερ όχι κάτι αλλά πολλά δεν πάνε καλά.

Διότι στο να μη διαθέτει ΠΟΤΕ ο ΠΑΟΚ αξιόπιστη Νο 2 λύση κάτω από τα δοκάρια του και στο να μην εμπιστεύεται ΠΟΤΕ τους νεαρούς τερματοφύλακες που μονίμως μετέχουν στο ρόστερ του δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική.

ΥΓ. Το όλο ζήτημα γίνεται ακόμη πιο περίεργο και ανεξήγητο με δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου ήταν κι αυτός τερματοφύλακας. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτά που συμβαίνουν αποτελούν αποκλειστικά δική του επιλογή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.