Το διπλό σκανάρισμα του Σαββάτου έστειλε πολλά μηνύματα

Δημήτρης Μπούζας15 Ιουλίου 2024

Οι πρωταθλητές επιστρέφουν έχοντας κλείσει τον πρώτο κύκλο της προετοιμασίας τους με τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις. Ο κόουτς ασφαλώς και έχει σχηματίσει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις – θετικές και αρνητικές – που θα τον βοηθήσουν στα επόμενα βήματα του, τα οποία οδηγούν στην όσο γίνεται καλύτερη και προσεκτικότερη διαχείριση της σειράς των σημαντικών ευρωπαϊκών προκριματικών για το «League Stage» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις σαββατιάτικες λακωνικές δηλώσεις του, ήρεμος και με εμφανέστατη την πρόθεση να μην μπει στα βαθιά (βλέπε μεταγραφική ενίσχυση), είπε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή όλα κύλησαν φυσιολογικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και η συνέχεια θα κυλήσει στο ίδιο μοτίβο από εδώ και πέρα, διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο φιλικό παιχνίδι. Είναι αλήθεια πως δεν έδειξε να στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα από κάτι και δικαιολόγησε απόλυτα σαν φυσιολογικές τις όποιες «ασυναρτησίες» και τα όποια «κενά» διαπίστωσε, στο σκανάρισμα των τεσσάρων φιλικών.

Αντίλογος στο λακωνικό του σχολιασμό θα μπορούσε να υπάρξει βέβαια, αλλά ο συμπαθέστατος καθόλα Δημητράκης Μπότσαρης, θέλησε - και πολύ σωστά έκανε – να μην ξεκινήσει μια συζήτηση, η οποία κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ουσιαστική κουβέντα και επισκόπηση της μέχρι τώρα προετοιμασίας. Να μπει δηλαδή στην κουβέντα και το θέμα μιας πιθανής ή απαραίτητης μεταγραφικής ενίσχυσης, σε συνάρτηση με τα όσα «κενά»… πιθανότατα να εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο σκανάρισμα των φιλικών.

Σαφέστατα πέραν των όποιων διαπιστώσεων κατέγραψε ο Ραζβάν (θετικών ή αρνητικών), τα περί ενίσχυσης και μάλιστα σοβαρής, προκύπτουν κι επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη σοβαρότητα. Ήδη οι ανταγωνιστές του «Big-4» άρχισαν να κινούνται αρκετά δραστήρια, με τον διάδοχο του Μελισσανίδη «Σούπερ Μάριο», να δείχνει «άγριες διαθέσεις». 

Οι δηλώσεις του σημαίνουν συναγερμό. Το «προσδεθείτε για τη συνέχεια» σημαίνει πολλά. Ήδη πήρε Μπρινιόλι, Στρακόσια, Κοϊτά, Περέιρα και υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Λαμέλα, ενώ δείχνει αποφασισμένος να μην σταματήσει. Ασφαλώς και δεν εννοούμε πως και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να τον ακολουθήσουν. Κι αυτό για πολλούς και ευνόητους λόγους. Όμως τα λογικά, προσιτά και ορθόδοξα ποδοσφαιρικά, είναι σε θέση να τα αποκτήσουν. Και όταν λέμε προσιτά, πρωτίστως δακτυλοδείχνουμε τις απόλυτα αναγκαίες προσθήκες. Οι σταθερές «θέσεις» για τον Λουτσέσκου είναι γνωστές. Σε αυτές τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να προστεθεί με σιγουριά ο Μαντί Καμαρά, που επιβεβαιώνει την χρησιμότητα του. Πέραν αυτού τι;

Ο Μεϊτέ λένε τα φερέφωνα πως έρχεται. Γιατί όμως καθυστερεί; Το σημαντικότατο θέμα για τον φορ επιπέδου το αποφεύγουν όλοι όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ευχόμαστε να μην συμβεί τελικά κάτι τέτοιο. Σε μια ήρεμη κουβέντα με τον Ραζβάν, θα μπορούσε κανείς να τον ρωτήσει κατά πόσο είναι ευχαριστημένος με τις ρεζέρβες που διαθέτει το ρόστερ του και αν επαρκούν, ώστε να στηρίξουν την μεγάλη πορεία προς το «League Stage» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλήθεια είναι κι αυτό ένα θέμα. Όμως από τη στιγμή που υπάρχουν δυσκολίες για τα απολύτως αναγκαία όπως ο φορ, δύσκολα μπορείς να ελπίζεις ή να πιέσεις για τα υπόλοιπα. Άσχετα αν κι αυτά σε προσπάθειες όπως αυτή που απαιτείται για τη συμμετοχή στο «League Stage» του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

ΥΓ: Στο τελευταίο μας σχόλιο, το «αναλύεις» έγινε «αναδύεις». Προς αποκατάσταση και για να μην μας χαρακτηρίσουν ότι δεν ξέρουμε τι γράφουμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.