Το δικό του λάδι ετοιμάζεται να βγάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Το δικό του λάδι αναμένεται να παράξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος προχωρά στη συγκομιδή της ελιάς από τα φορτωμένα ελαιόδεντρα όλης της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει στην υπηρεσία Πρασίνου, που ανακάλυψε πως οι ελιές που είναι φυτεμένες σε όλη την πόλη και, συγκεκριμένα στη Ροτόντα, στα πανεπιστήμια, στην Τριανδρία, στο Ντεπώ, έχουν αρκετούς καρπούς, που θα δώσουν 150-200 κιλά ελαιόλαδου.

«Είναι μια πρωτοβουλία που έχει περισσότερο σημειολογικό ενδιαφέρον. Η υπηρεσία Πρασίνου ανακάλυψε πως οι ελιές που είναι φυτεμένες σε όλη την πόλη έχουν αρκετούς καρπούς και με πρότασή τους ξεκίνησε η διαδικασία της συλλογής. Το λάδι που θα παραχθεί θα διατεθεί για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του δήμου, αφού πιστοποιηθεί για την ποιότητά του.

Να έχουμε δέντρα με καρπούς στις πόλεις γιατί η γη μάς επιστρέφει στο πολλαπλάσιο αυτό που της δίνουμε και συγχρόνως με το λάδι που θα παραχθεί να σταλεί το μήνυμα πως οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες δεν θα πρέπει να ξεχνιούνται από κανέναν μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Πρασίνου, Βασίλης Διαμαντάκης, τόνισε ότι φέτος δίνεται η ευκαιρία να καταγραφούν όλα τα ελαιόδεντρα ώστε του χρόνου η προσπάθεια να γίνει πιο οργανωμένα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.