Το «διαμάντι» Μορόν και η «καθαρή δουλειά» του Αρη που κέρδισε άνετα

Βασίλης Μάστορας25 Σεπτεμβρίου 2023


Ο Αρης έκανε ό,τι το καλύτερο χθες κόντρα στον Παναιτωλικό. «Καθαρή δουλειά». Νίκησε άνετα, ο Μάντζιος έκανε ανώδυνο ροτέισον και ο Μορόν ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Ο Ισπανός απέδειξε χθες με εμφατικό τρόπο, ότι δεν είναι καλός μόνο σε άχαρους ρόλους, αλλά είναι καλός και στο σκοράρισμα. Πέτυχε δύο εξαιρετικά σε εκτέλεση γκολ ανοίγοντας στον Αρη τον δρόμο για τη νίκη. 


Ο Μορόν ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» στον χθεσινό αγώνα και συγχρόνως έδιωξε το άγχος που υπήρχε για το αν η ομάδα έχει ικανό σκόρερ. Μια χαρά είναι η ποιότητα του Ισπανού στον ρόλο του σκόρερ, αρκεί να παίρνει την μπάλα στα πόδια όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Χθες απέδειξε ότι αν γίνουν όλα αυτά ξέρει καλά τη δουλειά του. Και δεν είναι μόνο για το σκοράρισμα ο Μορόν. Το αντίθετο. Εχει έξυπνες τοποθετήσεις σ’ όλο το γήπεδο, κερδίζει μπάλες, γίνεται αφετηρία αντεπιθέσεων, ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του.

Ο Ακης Μάντζιος προτίμησε τον Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, περιμένοντας δημιουργικότητα στην επίθεση και τον Οντουμπάτζο στο δεξί.

Ο Βερστράτε ήταν ο ανασταλτικός χαφ, ο Νταρίντα δίπλα του ως δημιουργικό μέσος και ο Σαμόρα που η κλασική του θέση είναι στα άκρα, προτιμήθηκε να αγωνιστεί πίσω από τον Μορόν.

Οσον αφορά τα άκρα ο Σουλεϊμάνοφ, ξεκίνησε το δεξί άκρο αντί του Κάρλσον ο οποίος δεν ήταν απολύτως έτοιμος και ο Μενέντες στην άλλη πλευρά.

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στο 3ο με τον Καρέλη, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε με επιτυχία.

Οι «κίτρινοι» που είχαν πρόβλημα στη μετάβαση από την άμυνα εύρισκαν τις περισσότερες φορές όλη την ομάδα του Παναιτωλικού πίσω από την μπάλα. Κατάφεραν όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις από την δεξιά πλευρά του Παναιτωλικού, εκεί όπου ο Τοροχόν δεν είχε βοήθειες από τον Ντουράτε κι έτσι οι συνεργασίες Σουλεϊμάνοφ και Οντουμπάτζο άνοιγαν διαδρόμους και έφερναν τους «κίτρινους» κοντά στην περιοχή του Καπίνο. Στο 12ο με τον Μορόν, στο 15ο με τον Μενέντες και στο 19ο με τον Σαμόρα ο Αρης δημιούργησε προϋποθεσεις για γκολ, το οποίο τελικώς ήρθε από τον Μορόν στο 22ο. Ο Ισπανός σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα εκεί που ο Καπίνο ήταν αδύνατο να την αποκρούσει.

Το γκολ έδιωξε το όποιο άγχος είχαν οι ποδοσφαιριστές του Αρη, αλλά η ομάδα συνέχισε να έχει αποστάσεις στις γραμμές και να μην έχει ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά δεν κινδύνευσε από τον Παναιτωλικό.

Στο β’ ημίχρονο, κυρίως από τα αριστερά του Παναιτωλικού ο Αρης συνέχισε να δημιουργεί φάσεις για το γκολ. Στο 54ο ο Μαυρίας έδιωξε, ύστερα από σουτ του Μορόν, την μπάλα πάνω από τη γραμμή, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός έστειλε την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, κι έτσι έμεινε ακάλυπτος πίσω, αλλά σε ένα επιθετικό τρανζίσιον ο Μενέντες δεν τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε. Οι Αγρινιώτες μεταξύ 60ου και 70ου πίεσαν και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, τις οποίες όμως δεν κεφαλαιοποίησαν λόγω της αντίδρασης του Κουέστα. Η σεμνή τελετή τελείωσε με ένα γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 85ο. Σαφώς και ο Αρης έδειξε και πάλι αδυναμίες, αλλά στο τελικό ταμείο της απόδοσης του το πρόσημο είναι θετικό. Κι όπως δήλωσε και ο Μάντζιος «διορθώσαμε κάποια πράγματα, αλλά χρειάζεται να διορθώσουμε και άλλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.