Το χρηματικό πρόστιμο για χειροδικία μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου

Κώστας Πετρωτός09 Μαΐου 2024

Εχουν γραφτεί και ειπωθεί άπειρα πράγματα για το επεισόδιο του Ματίας Αλμέιδα σε βάρος του αστυνομικού της Αθλητικής Βίας και υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά για την διαχείριση εκείνο το βράδυ. Και μία μεγάλη απορία για την διαφορά στις εκθέσεις που συνέταξαν ο παρατηρητής της Λίγκας και ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός τεχνικός να κληθεί σε ακρόαση μόνο από την δεύτερη Αρχή. 

Προφανώς θα μείνουμε με την απορία, ωστόσο, υπάρχει και κάτι σοβαρό που προκύπτει από την χθεσινή απόφαση της ΔΕΑΒ να τιμωρήσει τον προπονητή της ΑΕΚ με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Δεν θα μπω στην επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ που υποστήριξε ότι προκλήθηκε και ότι συνέβησαν ασχήμιες σε βάρος του Αλμέιδα, ήταν άλλωστε κάτι αναμενόμενο αυτό. Από την στιγμή που δεν ήμασταν παρόντες στην διάρκεια της ακρόασης των νομικών εκπροσώπων της δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πάνω σε λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας. 

Ωστόσο, δικαιούμαστε να καταθέσουμε σκέψεις που θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφαση για χρηματικό πρόστιμο. 

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΔΕΑΒ: «επιβλήθηκε διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) σε βάρος του MATIAS JESUS ALMEYDA, προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, για φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και έλαβαν χώρα εντός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, στις 28-4-2024 για τα Play Offs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024. Ειδικότερα, όντας προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα χειροδίκησε σε βάρος αστυνομικού με πολιτική περιβολή, όπως προκύπτει και από το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου».

Οταν, λοιπόν, για χειροδικία και μάλιστα αστυνομικού οργάνου, επιβάλλεται απλά ένα χρηματικο πρόστιμο δεν δημιουργείται ένα δεδικασμένο που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για παρόμοια περιστατικά;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.