Το μπλακ άουτ του ΠΑΟΚ από την έλλειψη και σέντερ φορ

Γιώργος Καστάνης20 Φεβρουαρίου 2024

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Η ήττα με το βαρύ 1-4 από τον Ολυμπιακό, ήρθε να επιβεβαιώσει τις παθογένειες που έχει η ομάδα, κυρίως στα ντέρμπι στην Τούμπα. Και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει υποστεί μία αδικαιολόγητη καθίζηση. Πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό που υπερκάλυψε την εξίσου βαριά ήττα που υπέστη από τον Δικέφαλο στον πρώτο γύρο. Τότε ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-4. Προχθες έχασε με 1-4. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι ερυθρόλευκοι είναι σε πλεονεκτική θέση.

Όμως το ζητούμενο είναι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων αγώνων. Γιατί δεν τα καταφέρνει. Πρακτικά δεν έχει σέντερ φορ. Αποδείχθηκε προχθες περίτρανα. Ο Σαμάτα ήταν απών. Δεν έκανε ούτε μία φάση προς την αντίπαλη εστία.

Μπήκε ο Τζίμας στο 85ο λεπτό και έκανε δύο τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία με καλές προϋποθέσεις. Μία με κεφαλιά και μία με σούτ. Από εκεί και πέρα ο Ντεσπόντοφ, επιθετικά, ήταν σαν την μύγα μές στο γάλα.

Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Βρήκε απέναντί του, τον Πασχαλάκη που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ όμως υστέρησε και σε άλλους τομείς. Στην μεσαία γραμμή. Οι Μεϊτε και Οζντόεφ ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Κωνσταντέλιας ψαχνόταν, αλλά ήταν κλεισμένος.

Εν κατακλείδι: Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί σκόραραν οι σέντερ φορ που είχε. Ο Ναβάρο και ο Ελ Κααμπί. Ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε, πλήν του Ντεσπόντοφ, γιατί δεν έχει σέντερ φορ κλάσης. Έχει πρακτικά τον ανερχόμενο Τζίμα, για την καρδιά της αντίπαλης περιοχής.

Και έτσι θα πορευτεί έως το τέλος. Με τον Μπράντον που είναι φιλότιμος και κάνει άλλη δουλειά. Αλλά χωρίς βασικό σέντερ φορ. Κάπου εκεί, τελειώνει το θέμα….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.