Το άξιζε ο Κουλιεράκης, το άξιζε ομάδα και λαός!

Γιώργος Ζαΐρης06 Οκτωβρίου 2023

Πολλές φορές το ποδόσφαιρο αποδίδει δικαιοσύνη. Και αυτό ακριβώς συνέβη χθες στην Τούμπα με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Εκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Σε μια κακιά στιγμή έκανε το λάθος και έδωσε το δικαίωμα στην Αϊντραχτ να ισοφαρίσει. Και ήρθε το γκολ του στις καθυστερήσεις όχι για να διορθώσει το λάθος αλλά για να τον επιβραβεύσει γιατί δεν επέτρεψε στον εαυτό του να τον πάρει από κάτω όπως και όλους τους συμπαίκτες του.

Και το πιο σημαντικό είναι πως με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ όχι απλά κέρδισε την Αϊντραχτ αλλά είναι μόνος πρώτος. Αυτό που μετρά είναι πως χθες απέδειξε πως ρεαλιστικός στόχος δεν είναι η κατάκτηση της δεύτερης αλλά και της πρώτης θέσης. Επαιξε στα ίσα την Αϊντραχτ που χρειάστηκε ένα μοιραίο λάθος του Κουλιεράκη για να ισοφαρίσει αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να νικήσει τον συγκλονιστικό Κοτάρσκι που και μετά το 1-1 συνέχισε να κατεβάζει τα ρολά. Και ήρθε το γκολ στο τέλος για να κάνει όλη την Τούμπα να σηκωθεί στο πόδι και τον ΠΑΟΚ να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Πλέον δεν συζητάμε το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Στόχος είναι η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση στους "16".

Πολλοί μπορεί να αγχώθηκαν όταν έμαθαν την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αλλά προφανώς και ο Λουτσέσκου δικαιώθηκε απόλυτα αφού κανείς από τους παίκτες του δεν υστέρησε. Ακόμη και ο Μουργκ που κέρδισε το φάουλ με το οποίο ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ. Το καλύτερο ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα για τον Μεϊτέ, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι ο Εκόνγκ. Και φυσικά δεν μπορώ να μην σταθώ στον 37χρονο Αντρέ που απέδειξε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Απέναντι σε μια γερμανική ομάδα και πρέπει να το σημειώσουμε.

Πλέον είναι χρήσιμη αυτή η διακοπή για τον ΠΑΟΚ. Ανάσες και δουλειά. Και στις 26 Οκτωβρίου στην Σκωτία θέλει να πάρει το διπλό που σε πρώτη φάση θα "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση. Αλλά είπαμε ο ρεαλιστικός πλέον στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρώτη. Το απέδειξε περίτρανα χθες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.