Όσο απογοητευτική είναι η εικόνα της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα του Κόντι Χάκπο στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τον επιθετικό των "οράνιε" να είναι ο πρώτος σκόρερ της χώρας του, με δύο γκολ, έχοντας επιχειρήσει μόλις δύο σουτ.
Ο τρομερός και φοβερός επιθετικός των "οράνιε" έχει πετύχει τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του και μαζί με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών, Άντριες Νόπερτ, είναι οι άνθρωποι που μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων κρατούν τις "τουλίπες" σε τροχιά πρόκρισης.
Ο 23χρονος επιθετικός στην πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ δεν λύγισε από το βάρος της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για το πιο καυτό παίκτη της ομάδας του Φαν Χάαλ και το ένα τα πιο περιζήτητα ονόματα στην Ευρώπη.
Με μόλις δύο σουτ έπιασε τον Κλάιφερτ στα Μουντιαλικά γκολ
Και όμως είναι αλήθεια ο Χάκπο μέχρι στιγμής έχει μόνο δύο τελικές στη διοργάνωση, έχοντας σημειώσει δύο γκολ. Αυτό είναι και προϊόν ποιοτικών τελειωμάτων αλλά και ρέντας ή αν προτιμάτε φόρμας.
Ο επιθετικός της PSV Αϊντχόφεν διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, καθώς 31 συμμετοχές με τη χώρα του και το σύλλογό του έχει 17 γκολ και 18 ασίστ. Απλά τρομερός. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο 23χρονος στράικερ κατάφερε μόλις στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο να πιάσει τον θρυλικό Πάτρικ Κλάιφερτ στα γκολ του Μουντιάλ, καθώς και οι δύο έχουν από δύο τέρματα.
Με μοναδική διαφορά ότι ο Κλάιφερτ στο Παγκόσμιο του 1998 (η μοναδική συμμετοχή του σε Μουντιάλ) είχε 20 τελικές (19 εντός περιοχής) σε 4 αγώνες με 1.6 xG, ενώ ο Χάκπο έχει 2 σουτ (ένα εντός περιοχής) σε δύο αγώνες, με 0.2 xG.
Η Ολλανδία έχει πετύχει 3 γκολ και βάσει τα xG δεν άξιζε ούτε ένα
Μπορεί ο Χάκπο να είναι η ευχάριστη έκπληξη των Ολλανδών, αλλά η εικόνα της ομάδας του Φαν Χάαλ είναι σίγουρα η δυσάρεστη έκπληξη της διοργάνωσης, παρότι έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς και η πρόκριση στα νοκ-άουτ βρίσκεται στα χέρια της, καθώς την τελευταία αγωνιστή αντιμετωπίζει το Κατάρ και αν δεν χάσει προκρίνεται στην επόμενη φάση, χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του αγώνα Εκουαδόρ-Σενεγάλη.
Οι «οράνιε» στις δύο πρώτες αναμετρήσεις των ομίλων έχουν 12 τελικές , δηλαδή μόνο 6 ανά αγώνα, ενώ οι αντίπαλοί τους έχουν 32 τελικές, δηλαδή 16 ανά αγώνα. Επίσης, η Ολλανδία έχει μόνο 6 τελικές εντός περιοχής, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοί της έχουν βρει 18 τελικές μέσα από τη δική της περιοχή.
Πάμε και στα πιο σημαντικά. Στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη οι Ολλανδοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 0.7 xG, βρίσκοντας δύο γκολ, κάτι που δεν αντικατοπτρίζεται σύμφωνα με τα expected goals. Αντίθετα τα "λιοντάρια" είχαν 0.8 xG, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα ούτε μια φορά.
Στα φρέσκα κουλούρια οι "οράνιε" στη χθεσινή αναμέτρηση με το Εκουαδόρ (25/11) είχαν μόλις 0.1 xG, πετυχαίνοντας ένα τέρμα, την ίδια ώρα που ο Ισημερινός είχε 1.7 xG, σημειώνοντας αι αυτός ένα γκολ, αλλά βάσει expected goals άξιζε κάτι παραπάνω.
Συνολικά η Ολλανδία έχει 0.8 xG στα δύο παιχνίδια της στο Μουντιάλ, δηλαδή 0.4 xG ανά αγώνα και είχε την τύχη να σκοράρει τρία γκολ ενώ δεν άξιζε να πετύχει ούτε ένα βάσει την ποιότητα των τελικών της. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου έχει δεχτεί συνολικά 2.5 xG, δηλαδή 1.25 xG ανά αγώνα, και έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της μόλις μια φορά.
Μέχρι στιγμής η τύχη έχει χαμογελάσει στους "οράνιε" και το άστρο του Χάπκο τους οδηγεί, αλλά κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την τύχη και ο Φαν Χάαλ καλείται άμεσα να βρει λύσεις και διορθώσει την εικόνα της ομάδας του από τον επόμενο κιόλας αγώνα με το Κατάρ (29/11, 17:00).
Data: OptaAnalyst