Το άστρο το λαμπρό, που λέγεται Αντρια Ζίβκοβιτς, τον οδηγεί στην πρόκριση στους ομίλους

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Αυγούστου 2023

Αστρο λαμπρό τον οδηγεί τον ΠΑΟΚ και λέγεται Αντρια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος κέρδισε χθες το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, είχε πέντε τελικές όλες στην εστία και, σε μία από αυτές, με ένα υπέροχο σουτ “έγραψε” το 1-2, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Κάπως έτσι έπρεπε να γίνει για να έρθει αυτή η νίκη. Να “μιλήσει” η ποιότητα κάποιου ή κάποιων παικτών, γιατί η συνολική απόδοση του ΠΑΟΚ μέχρι το 70’ δεν ήταν καλή, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά, καθώς, ενώ υπήρχαν οι προουποθέσεις για την επίτευξη μιας ευρύτερης σε σκορ νίκης, δεν “έβγαιναν” οι φάσεις για γκολ. Κι αυτό γιαί οι παίκτες του ενεργούσαν επιπόλαια στην τελική πάσα, τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε κάποιος από αυτούς να βγει σε θέση βολής.

Στο τελευταίο 20λεπτο, όπως και με τη Χάιντουκ, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα, ήλεγξε εύκολα το παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ αν ο γκολκίπερ της Χαρτς δεν απέκρουε σωτήρια δύο πολύ καλά σουτ του Ζίβκοβιτς.

Γενικά, έστω και με μέτριο ΠΑΟΚ, φάνηκε ότι είναι ανώτερος από τη Χαρτς. Μια ομάδα που προσπαθεί να επιτεθεί με πρώτη πάσα τη… γιόμα από τον τερματοφύλακά της, στα πρότυπα του βρετανικού ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 1960. Μια ομάδα της οποίας οι αμυντικοί κυρίως, αλλά και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους παίκτες της, υστερούν στο πάσινγκ γκέιμ και χάνουν συχνά την μπάλα πιεζόμενοι. Μια ομάδα που έδωσε στον ΠΑΟΚ πολλά δικαιώματα, ανεξάρτητα με το αν εκείνος πέτυχε μόνο δύο γκολ. Και μια ομάδα, η οποία απείλησε σε όλο το ματς μόνο μία φορά και αυτή δεν ήταν καν φάση, με το πέναλτι που κέρδισε από το πουθενά στην αρχή του αγώνα. Ενα πέναλτι “τραβηγμένο” και απορώ τι διαφορετικό είδε στην οθόνη ο Τρειμάνις, ώστε να το καταλογίσει ενώ είχε πει “παίζετε” στη ζωναντανή ροή.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε αμέσως με το πεντακάθαρο πέναλτι που πήρε ο Ζίβκοβιτς και εκτέλεσε ο Σβαμπ, κινδύνευσε στην τριπλή (και μοναδική) ευκαιρία της Χαρτς όταν απέκρουσαν δύο φορές τα σώματα των αμυνόμενων και μία ο Κοτάρσκι και, από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, το μόνο ερώτημα ήταν αν ο ΠΑΟΚ θα φύγει με τη νίκη ή αν θα περιοριστεί στην ισοπαλία. Την απάντηση την έδωσε με τον πιο χορταστικό τρόπο ο Ζίβκοβιτς.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι λίγο βοήθησε και η τύχη στο γκολ της Χαρτς που δεν “μέτρησε”. Μετά το λάθος του Εκόνγκ, ο Κεντζιόρα φεύγει κακώς από τη θέση του γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να πάει εκεί που πήγε, αλλά ακριβώς αυτή η κίνηση ήταν που έβγαλε σε θέση οφ σάιντ τον Σάνκλαντ, στον οποίο κατέληξε η μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Ομως, σε φάσεις καθαρές, το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε μόνο μία φορά και λειτούργησε πολύ καλά μεσοαμυντικά. Αν λειτουργούσε εξίσου καλά και μεσοεπιθετικά θα είχε επιστρέψει από το Εδιμβούργο με έναν θρίαμβο. Γεγονός είναι ότι δύο κομβικοί παίκτες του, ο Κωνσταντέλιας και ο Τάισον, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρά τη μεγάλη διάθεση που είχαν, όπως άλλωστε και όλοι οι συμπαίκτες τους.

Ο ΠΑΟΚ θα περάσει, είναι βέβαιο αυτό, αρκεί να είναι στοιχειωδώς σοβαρός στη ρεβάνς της Τούμπας. Την “έχει” τη Χαρτς, είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά… υπομονή. Προηγείται η Κηφισιά…

ΥΓ. Προφανώς, για την αξιολόγηση της επιτυχίας στο Εδιμβούργο πρέπει να συνυπολογιστούν και οι απουσίες που καθόλου ασήμαντες δεν ήταν. Και όχι μόνο αυτών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν λόγω τραυματισμού, τιμωρίας, ακόμη και… βίζας, αλλά και του Νάρει, που και έτοιμος δεν ήταν, αλλά και κάπου αλλού φαίνεται ξεκάθαρα ότι τρέχει το μυαλό του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.