Το απόλυτο όπλο στο Αιγαίο-Επίδειξη ισραηλινών αερομεταφερόμενων συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου

Metrosport Team30 Ιουλίου 2024

Η Ελλάδα ετοιμάζει το αντίδοτο κατά των τεσσάρων τουρκικών HAVA SOJ. Τα συστήματα Ground and Airborne EW Solutions θα προσδώσουν τεράστιες δυνατότητες στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Την Τρίτη (23/7) πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «RAFAEL», των κ.κ. Ron Tal (Head of Business Unit–Strategic Assets Air Defence) και Rafi Amir Maj (Marketing & BD Manager) με αρμόδιους επιτελείς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των επίγειων και αερομεταφερόμενων συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου (Ground and Airborne EW Solutions).

Η Τουρκία θα έχει στον αέρα το πρώτο γηγενές αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου στα τέλη του 2026. Ως γνωστόν, στο τελευταίο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, όρισε σχεδόν την «αναβίωση της απαγορευμένης από την συνθήκη της Λωζάννης, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ενώ προετοιμάζεται να δυναμιτίσει τις όποιες σχέσεις με την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο, λόγω της ανύπαρκτης «Γαλάζιας Πατρίδας» και του παράνομου «τουρκολιβυκού μνημονίου».

Την ίδια όμως περίοδο, η Τουρκία συνεχίζει ασταμάτητα το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, εντάσσοντας νέα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεών της, εμβαθύνοντας ιδιαίτερα στην παραγωγή εγχώριων ηλεκτρονικών συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά. 

Πηγή: enoplos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.