Το «αντάρτικο» των ποδοσφαιριστών-Κοντά σε απεργία: «Υπερβολικό να παίζουμε 70 αγώνες»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος19 Σεπτεμβρίου 2024

Με τη νέα δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA, το μεγάλο καλεντάρι των πρωταθλημάτων και τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, το πρόγραμμα των αγώνων έχει μεγαλώσει χαρακτηριστικά πολύ.

Ο Ρόδρι μετέφερε την ανησυχία που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σκέφτονται μάλιστα να κάνουν απεργία, υπογραμμίζοντας πως είναι αδύνατο και υπερβολικό να αγωνίζονται σε 60-70 αγώνες σε μια σεζόν.

Αρκετά κοντά δήλωσε πως βρίσκεται μια απεργία από πλευράς ποδοσφαιριστών ο Ρόδρι, με αντικείμενο τους πολλούς αγώνες που καλούνται να δώσουν οι ομάδες στη διάρκεια της σεζόν.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μια απεργία των παικτών είναι κοντά. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε παίκτη, θα πει το ίδιο. Είναι η γενική άποψη των παικτών. Αν συνεχιστεί έτσι, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δε θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι κάτι που μας απασχολεί γιατί είμαστε αυτοί που υποφέρουν.

Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δε γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί».

Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως οι Φιλ Φόντεν και Χούλιαν Άλβαρες έπαιξαν σε πάνω από 70 αγώνες την περσινή σεζόν (2023-24)!

Ο Μανουέλ Ακαντζί, κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, τόνισε: «Δε σκέφτεσαι μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά και την επόμενη. Αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο και μετά παίξουμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το Community Shield είναι τρεις εβδομάδες μετά. Πότε θα έχουμε διακοπές;»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ: «Μερικές φορές κανείς δε ρωτάει τους παίκτες τι σκέφτονται για την προσθήκη περισσότερων αγώνων. Όλοι ξέρουν όμως ότι είμαστε κουρασμένοι από αυτό», ενώ τη θέση αυτή στήριξε και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, σχολιάζοντας: «Το ημερολόγιο των αγώνων είναι υπερβολικά απαιτητικό. Έχουμε μια νέα διοργάνωση, αλλά το γεγονός παραμένει ότι έχουμε δύο επιπλέον παιχνίδια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.