Το ανεπανάληπτο «έπος» και το ανέντιμο «στήσιμο»

Δημήτρης Μπούζας21 Μαΐου 2024

Ερωτά Αθηναίος δημοσιογράφος τον… εαυτό του, αν είναι δίκαιη η τελική επικράτηση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και απαντά ο ίδιος με το εξής σχόλιο: «Στα κρίσιμα πλέι οφ είχε τις λιγότερες ήττες, είχε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ έδειξε εντυπωσιακή δύναμη και τεράστια ψυχικά αποθέματα, στην τελική ευθεία απέναντι στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον κακό του δαίμονα Άρη. Ακόμη κι όταν είδε τον τίτλο να γλιστράει μέσα από τα χέρια του με το γκολ του Μορόν και την αποβολή του Μιχαηλίδη, διατήρησε την ψυχραιμία του και συνέχισε μεθοδικά το κυνήγι του στόχου. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς πρωταγωνιστές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο μεγαλύτερος ωστόσο ήταν ο Ρουμάνος κόουτς. Ο Λουτσέσκου μπορεί να γίνεται αντιπαθητικός (σ.σ μάλλον ενοχλητικός κατά την δική μας άποψη), να εκφράζει διχαστικό λόγο ακόμη και στα επινίκια να προκαλεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Δικέφαλου. Δύο τίτλοι πρωταθλήματος σε πέντε χρόνια, όσους είχε κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα 59. Στον δεύτερο κύκλο του έχει φτιάξει μια νέα ομάδα, ανέδειξε ταλέντα, σφυρηλάτησε τα φτερά του Δικέφαλου και τον έκανε να πετάξει πιο ψηλά από όλους. Κι αυτό το έκανε παίζοντας ταυτόχρονα στην Ευρώπη, όπου έδωσε 16 παιχνίδια από τις 27 Ιουνίου του 2023, μέχρι πριν ένα μνα. Ο ΠΑΟΚ είναι πανάξιος πρωταθλητής στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών. Μπράβο του».

Τώρα θα μου πείτε γιατί επέλεξα να αναδημοσιεύσω αυτό το σχόλιο; Το έκανα συνειδητά γιατί ο περί ου ο λόγος συνάδελφος ήταν πάντοτε σκληρός, αυστηρός και υπήρξαν αρκετές φορές που συμπορεύτηκε σε προσεγγίσεις αρνητικές με συναδέλφους του… της «διπλανής πόρτας», οι οποίοι διατηρούσαν μόνιμη αρνητική προδιάθεση – λόγω αφεντικού – απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ένας ακόμη βέβαια σοβαρός λόγος, είναι αυτός ο οποίος με βρίσκει σύμφωνο με την απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη του. Πέραν όλων αυτών όπως και των χθεσινών σχολιασμών μου για το τοπικό ντέρμπι και για όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν, σήμερα πιο νηφάλιος θέλω να καταθέσω ένα υστερόγραφο. Το οποίο αφορά μια απαράδεκτη και άθλια «εκτροπή» σε βάρος του ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνεστε πιστεύω πως αυτή η παρασκηνιακή μεθόδευση αφορά τον τρόπο με τον οποίο «στήθηκε» ένα διαιτητικό τιμ από τους καθ ύλην αρμόδιους, το οποίο δια γυμνού οφθαλμού έγινε αντιληπτό ότι θα αποτελούσε από το πρώτο δευτερόλεπτο μια δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι των φιλοξενούμενων.

Τον κίνδυνο ήμασταν οι μόνοι που τον εντοπίσαμε (σε σχόλιο μας εδώ στις «Ελεύθερες Σκέψεις») και προειδοποιήσαμε για τα επερχόμενα. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μας και ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της «εκτέλεσης». Επιπρόσθετα σήμερα είχαμε και μια δεύτερη ενημέρωση για αυτό το τιμ, η οποία μας διαφώτιζε πως δεν ήταν μόνο ο Ισραηλινός στο «κόλπο», αλλά και ένας VARίστας, φίλα προσκείμενος σε σκοτεινές δυνάμεις του παρασκηνίου. Από τη μία λοιπόν είχαμε το ανεπανάληπτο έπος και από την άλλη μια ανέντιμη συμπεριφορά. Για τα μεθεόρτια που συνεχίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη «όπου Γης ΠΑΟΚτσής», όπως και για τις επίσημες εκδηλώσεις για την κατάκτηση του τίτλου, θα ενημερωθείτε άψογα από τις στήλες του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ στην εφημερίδα μας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συγκίνηση του Ιβάν που σχεδόν δακρυσμένος σκορπούσε απλόχερα συγχαρητήρια σε αυτούς που έστησαν το φετινό θαύμα. Έντονη φημολογία αναφέρει πως ο Ιβάν ή στενοί συνεργάτες του, σκανάρουν τις περιπτώσεις του Πέτκοβιτς και του Μίσιτς. Ο τελευταίος έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο συγχαίροντας τον ΠΑΟΚ και ποστάροντας το τρόπαιο του πρωταθλητή.

ΥΓ: Με ρωτάτε επίμονα γιατί υπάρχει μία υφέρπουσα αντιΠΑΟΚτσήδικη συμπεριφορά στον χώρο της ενημέρωσης, όχι μόνο στο λεκανοπέδιο, αλλά και στην πόλη μας. Αναφέρεστε σε ονόματα και αυτό δεν μου αρέσει και δεν πρόκειται ποτέ να με απασχολήσει. Στο παρελθόν έχω αναφερθεί στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν σοβαροί συνάδελφοι που αξίζει και να τους ακούτε και να τους διαβάζετε, γιατί πάνω από όλα σας σέβονται. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιοι λίγοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Κι αυτοί έχουν ταυτότητα και το σχετικό χαρακτηρισμό (καλαμοκαβαλάρηδες, παπαρολόγοι, διασκεδαστές και ανεύθυνοι). Είναι όμως μειοψηφία και προσωπικά δεν με ενοχλεί. Επιμένω λοιπόν να ακούτε και να διαβάζετε και να σέβεστε όσους σας σέβονται. Τίποτε περισσότερο για αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.