Το αφιέρωμα του Kicker: «Ο ΠΑΟΚ λατρεύεται ειδωλολατρικά»

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Οκτωβρίου 2023

Με αφορμή την μεγάλη μάχη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (5/10, 22.00) στο γήπεδο της Τούμπας για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League το Kicker έκανε μεγάλο αφιέρωμα για την επικείμενη αναμέτρηση. Τι δήλωσαν στο γερμανικό περιοδικό ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Στέφαν Σβαμπ και ο τέως αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων», Όλαφ Ρέμπε.  

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι με την Άιντραχτ. Μετά τη σημαντική νίκη που πήραμε στην πρεμιέρα στο Ελσίνκι θέλουμε να πάμε ακόμη παραπέρα. Η δεύτερη θέση του ομίλου είναι ο μίνιμουμ στόχος μας αλλά απέναντι στην Φρανκφούρτη μπορούμε να χτυπήσουμε και την πρώτη θέση της βαθμολογίας», είπε αρχικά και πρόσθεσε: 

«Και οι 4 μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το μπάτζετ τους και πήραν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Για πρώτη φορά, όσο βρίσκομαι εγώ στην Ελλάδα και οι τέσσερις είναι ισοδύναμες και αυτός είναι και ο βασικός λόγος της αντεπίθεσης των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη με τέσσερις ομάδες στους ομίλους».

Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά και στη μεγάλη αγάπη των οπαδών προς τον σύλλογο, τονίζοντας πως: «υποστηρίζουν μαζικά. Στη Βόρεια Ελλάδα, η πίστη και η αγάπη για τον ΠΑΟΚ είναι παντού ορατή, ο σύλλογος λατρεύεται σχεδόν ειδωλολατρικά! Στα γεμάτα αθλητικά καφέ, τα καλοκαίρια προβάλλονται ζωντανά τα φιλικά του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία ακόμα και αν ο αντίπαλος είναι χαμηλότερης κατηγορίας, τη στιγμή που την ίδια ώρα διεξάγονται αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σαν να είναι κάτι το αυτονόητο».

Από την πλευρά του ο τέως αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε είπε: «Η τεράστια αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον σύλλογο λαχταράει για ευρωπαϊκή επιτυχία. Το Conference League είναι απλώς μία παρηγοριά γι' αυτούς. Μπορεί μακροπρόθεσμα ο σύλλογος να ανήκει στο Champions League ή στο Europa League».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.