Το αφιέρωμα της Άιντραχτ για ΠΑΟΚ με αναφορά σε Κούδα και Βιεϊρίνια

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2023

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Confernce League, με την γερμανική ομάδα να ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με αναφορά στον Γιώργο Κούδα και στον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Άιντραχτ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς και δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Ο σύλλογος από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένας από τους τρεις συλλόγους που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία από την ίδρυση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Τα γράμματα Π, Α, Ο και Κ σχηματίζουν αρκτικόλεξο, που σημαίνει Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1926 από Έλληνες πρόσφυγες πολέμου από την Κωνσταντινούπολη, τη σημερινή Κωνσταντινούπολη.

Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου (54, από το 2021).

Γήπεδο: Γήπεδο Τούμπας (28.703 θέσεις).

Τίτλος: Τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας (τελευταίο 2018/19), οκτώ φορές κυπελλούχος Ελλάδας (τελευταίο 2020/21).

Πρώην παίκτες της Bundesliga από την τρέχουσα ομάδα: Βεϊρίνια (αρχηγός, Βόλφσμπουργκ), Αμπντούλ Ράχμαν Μπάμπα (Γκρόιτερ Φυρτ, Άουγκσμπουργκ, Σάλκε)

Προηγούμενες συναντήσεις: 1981/82, πρώτος γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (2-0, 0-2, 5-4 στα πέναλτι για την Άιντραχτ).

Fun Fact: Ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου είναι γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, νυν προπονητή της Ντιναμό Κιέβου και πρώην προπονητή της εθνικής Τουρκίας και της Σαχτάρ Ντόνετσκ (2004 έως 2016).

Ο ΠΑΟΚ έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος και έχει κατακτήσει επίσης το κύπελλο οκτώ φορές – την τελευταία φορά το 2021 με τον αρχηγό και πρώην παίκτη της Βόλφσμπουργκ, Βιεϊρίνια, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα έως και σήμερα. Ο Αμπντούλ Ράχμαν Μπάμπα έχει επίσης εμπειρία στην Bundesliga από την εποχή του στη Φυρτ, την Άουγκσμπουργκ και τη Σάλκε.

Αναμφισβήτητα, ο μεγαλύτερος θρύλος του συλλόγου είναι ο Γεώργιος Κούδας, ο οποίος κατέκτησε δύο φορές το κύπελλο και το ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά με τον σύλλογο τη δεκαετία του 1970.

Την περασμένη σεζόν, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος πίσω από τους συλλόγους της Αθήνας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, καθώς και τον Ολυμπιακό, που ήταν ο τελευταίος ελληνικός σύλλογος που αντιμετώπισε την Άιντραχτ σε διεθνείς διοργανώσεις, στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στα τέλη του 2021.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε τρεις γύρους στα προκριματικά του Europa Conference League, χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι κόντρα σε Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (0-0, 4-1), Χάιντουκ Σπλιτ (0-0, 3-0) και Χαρτς (2-1, 4η :0)».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.