Το «αφεντικό» έχει Αλτσχάιμερ ή μήπως μας θεωρεί λωτοφάγους;

Δημήτρης Μπούζας25 Οκτωβρίου 2023

Αλήθεια ξέχασε πως είναι ο πρώτος διδάξας, με την αλήστου μνήμης άθλια θεατρική παράσταση που έδωσε ο θίασος του στην Τούμπα, προκειμένου να αποδράσει η ομάδα του, κλέβοντας τους τρεις βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί; Μία σκηνοθετημένη αγωνιστική «ληστεία μετά φόνου», που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο εκτελεστικό απόσπασμα και τους θεσμούς (αθλητική δικαιοσύνη και Σία) στην αυτογελοιοποίηση τους.

«Μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να τα δούμε στα ελληνικά γήπεδα»! Ξέρετε ποιος την έκανε αυτή τη δήλωση μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των αιωνίων; Ο οικοδεσπότης πρόεδρος, συγχρόνως και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Ο οποίος όπως αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά δεν διαθέτει στο επιτελείο του ούτε έναν σοβαρό συνεργάτη, ώστε να τον προστατεύει από τις πολλές «στραβές» που πέφτουν στην βάρδια του και οι οποίες τον εκθέτουν κατά συρροή και μάλιστα ανεπανόρθωτα. 

Ο ανεξέλεγκτος παρορμητισμός του τον οδηγεί σε μνημειώδεις γκάφες, όπως ήταν πραγματικά αυτή της Κυριακής! Το να μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να τα δούμε στα ελληνικά γήπεδα, στην περίπτωση του Χουάνκαρ, έτσι από μόνο του και αόριστα δεν λέει τίποτα. Κατά την προσωπική μας άποψη θα έλεγε τα πάντα και ως εκ τούτου θα γινόταν εν μέρη και αποδεκτή, εάν συμπληρωνόταν με την εξήγηση για ποια παραμύθια μιλάμε και πότε έκαναν την εμφάνιση τους και το κυριότερο ποιοι ήταν εκείνοι που τα «επιστράτευσαν», για να καλύψουν τις ανικανότητες και τις αμαρτίες τους. 

Το να συμπληρώσεις την παρορμητική αόριστη επισήμανση για τον συμπαθέστατου προέδρου του δαφνοστεφανομένου και της Σούπερ Λίγκα, ήταν και είναι το πιο εύκολο πράγμα. Απλά μπορούσε να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη του. Κι αυτό, γιατί είναι ο ίδιος ο οποίος «επιστράτευσε» αυτού του είδους τα παραμύθια, προκειμένου να αποδράσει από ένα γήπεδο, μια έδρα πολύ δύσκολη για την ομάδα του. Ένα παιχνίδι που δεν έγινε και οι συνέπειες του χαρακτηρίστηκαν «ληστεία μετά φόνου»: 

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα το 2018. Τότε που σκηνοθετήθηκε η προσχεδιασμένη αποχώρηση με την παραμικρή (ακόμη και ανύπαρκτη) ευκαιρία. Με το χαρτί τουαλέτας που βρήκε τον αξιοθρήνητο και αναξιοπρεπή κόουτς Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος αποδέχθηκε τον υποκριτικό ρόλο του ψευτοτραυματισμένου. Τουλάχιστον τον Χουάνκαρ τον στόχευσαν με κροτίδα και όχι με ένα κωλ…χαρτο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το… παραμύθι δεν θα το έχει βάλει στο χρονοντούλαπο ο πρόεδρος της ομάδας του λιμανιού. Κι αυτό γιατί υποθέτουμε πως δεν πάσχει από Αλτσχάιμερ, όπως επίσης και ότι δεν είναι σε θέση να θεωρεί όλους τους Έλληνες λωτοφάγους. 

Το ποιοι έφεραν αυτά τα παραμύθια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι κοινό μυστικό. Επαναλαμβάνουμε πως ο κύριος πρόεδρος έχει την μεγάλη άνεση (πιθανότατα όχι όμως το κουράγιο) να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη του. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι συνέβη ή τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα για αυτό το παιχνίδι. Είναι αλήθεια όμως πως με ιντριγκάρει κάπως η περιέργεια, με ποιο τρόπο θα επιχειρήσουν οι δύο «ομογάλακτοι» μιντιάρχες, να μην διαταραχθεί η προσωπική τους σχέση, σε επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο. Όπως επίσης και ο κοινός αγώνας πλαγιοκόπησης με αντιπολιτευτικό τρόπο του Πρωθυπουργού, με τον οποίο άνοιξαν λογαριασμούς μετά από την άρνηση του να ικανοποιήσει αιτήματα τους. 

Η μνημειώδης δήλωση του σούπερ προέδρου όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν δυνατόν να μην σχολιαστεί. Και κάτι τελευταίο, θα προκύψουν πολλές δυσκολίες από τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την «σύμπλευση» των δύο επιχειρηματιών, θεωρώντας πως αυτή κατά κύριο λόγο έγινε για να σχηματιστεί μία δυναμική, την οποία τα αφεντικά τους θα την χρησιμοποιούσαν σαν μοχλό πίεσης για τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

ΥΓ1: Φημολογείται πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να σπρώξει την εκδίκαση της υπόθεσης πίσω, ώστε μια πιθανή τιμωρία έδρας θα τον βόλευε, γιατί έχει μπροστά του δύο μεγάλα ντέρμπι. Ένα με τον ΠΑΟΚ και ένα με την ΑΕΚ.

ΥΓ2: Το μαύρο χάλι που είχαμε στο ντέρμπι, ασφαλώς θα εντυπωσίασε και τον ξένο διαιτητή, ο οποίος προφανώς θα μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις εικόνες που είδε, στον συμπατριώτη και υπεύθυνο αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ, Ρομπέρτο Ροσέτι. Άντε τώρα να ζητήσουμε ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι που ακολουθούν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.