Το άδικον ουκ ευλογείται… (Τετράκις, παρακαλούμε) … Κατά κι αρχαίους και νέους!

Αρις Νικολάκης24 Αυγούστου 2024

Ναι, έτσι ακριβώς... Το άδικο δεν βλογιέται, κατά τούς σύγχρονους. Και στον αγώνα του Πρωταθλητή με την Σάμροκ Ρόβερς το συγκεκριμένο ρηθέν βρήκε όχι μία αλλά τέσσερεις εφαρμογές σε τέσσερεις πράξεις.

Πρώτη, στο ολότελα αδίκως ακυρωθέν γκολ του Πρωταθλητή. Πράξη με την οποία ευνοήθηκε φυσικά, η Σάμροκ Ρόβερς. Δεν ευλογήθηκε όμως. Και στα χασομέρια του Α΄ ημιχρόνου το αυτογκόλ της… Και τι αυτογκόλ; Αυτογκολάρα της ήταν… Αποκαταστάθηκε η αδικία τού Πρωταθλητή.

Δεύτερη, στην επιλογή του εκτελεστή του πέναλτι στα τελειώματα του αγώνα. Η Τούμπα βοούσε: Κου-λιε-ράκης! Η πρώτη εντολή του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν για τον Φέντορ Τσάλοφ. Είχε λογική. Ήθελε να «μπουστάρει» τον Ρώσο αλλά… Η φωνή λαού άλλαξε την εντολή του Ρουμάνου.

Ελάτε όμως, που ο νταλκάς του Ρώσου… Είπαμε γι’ αυτόν. Μπορεί και να αφήσει εποχή στην Τούμπα… Δεν του επέτρεπε, να ακούσει την απαίτηση του κόσμου. Εκτέλεσε άδικά, κόντρα στον κόσμο, το πέναλτι. Αστόχησε κι απ’ ευθείας και δια μέσου του «ριμπάουντ». Δεν ευλογήθηκε η αδικία έστω με μη όφελος για τον Πρωταθλητή.

Τρίτη πράξη, το γκολ τού Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα για του 4-0. Ο Γκανέζος στερήθηκε ένα με την ολότελα άδικη ακύρωση του από τον ανεκδιήγητο Αλβανό διαιτητή και τη συντροφιά του στο VAR. Απόλαυσε με …καραμπόλες ένα άλλο. Για να αποκατασταθεί η αδικία και σε αυτήν την πράξη…

Τέταρτη πράξη… Η εντός ήττα της Μάλμε με την τύχη, η οποία την είχε αγκαζέ στην Ελλάδα, να της γυρίζει την πλάτη στη Σουηδία. Δίχως την ατυχία του Πρωταθλητή - βλέπετε - στα ενενήντα+… Ήτοι, την αδικία της τύχης του (και με δική του ευθύνη βεβαίως. βεβαίως), η Μάλμε δε θα έφθανε στην παράταση. Σε αυτήν ήταν πάντως, καλύτερη τού Πρωταθλητή!

Κι εντάξει . Δε λέμε πως θα δικαιωθεί ο Πρωταθλητής εάν κι εφ’ όσον (που κατά ‘κει πάει η …δουλειά!) αποκλεισθεί η Μάλμε. Λέμε και επιμένουμε πως το άδικον ουκ ευλογείται κατά πως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Το άδικο δεν βλογιέται κατά πως λέμε οι Νεοέλληνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.