Τισουντάλι: Η φανέλα με το «34» και ο Νούρι

Γιώργος Ζαΐρης28 Ιουλίου 2024

Ο Τισουντάλι επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο 34. Ενας αριθμός που τον συνοδεύει τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο. Με αυτόν τον αριθμό τιμά τον αδελφικό του φίλο τον Αμπντελχάκ Νούρι. 

Το 2017 και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα του Αγιαξ στην Αυστρία με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης, κατέρρευσε στο γήπεδο. Αρχικά ο Νούρι ένιωθε πόνους στο στομάχι και δεν είχε κοιμηθεί καλά. Παρόλα αυτά, μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πριν τη συμπλήρωση του 72ου λεπτού έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο…

Πέντε ημέρες αργότερα ο Άγιαξ ανακοίνωσε πως έχει υποστεί σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Έπεσε σε κώμα και ξύπνησε μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες. Η ζωή του άλλαξε τελείως, αφού από τη μία στιγμή, στην άλλη βρέθηκε καθηλωμένος στο κρεβάτι, μη μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθεί. Η ιστορία του συγκλόνισε τον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και φυσικά τους συμπαίκτες του αλλά και τους συμπατριώτες του. 

Ήμουν στο προπονητικό κέντρο με τη Φένλο. Ήρθε ένας συμπαίκτης και μου είπε: ‘Τα άκουσες για τον Νούρι; Έπαθε καρδιακή προσβολή’. Η ομάδα με άφησε αμέσως να πάω στο Άμστερνταμ στην οικογένειά του την επόμενη μέρα. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχαμε συναντηθεί στις διακοπές μας στο Μαρόκο, αυτός με την παρέα των φίλων του, εγώ με τους δικούς μου. Συχνά συναντιόμασταν στην ίδια παραλία. Εκείνη τη σεζόν θα παίζαμε ο ένας εναντίον του άλλου για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο, αυτός με τον Άγιαξ, εγώ με την Φένλο», είχε πει χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του ο Τισουντάλι.

Ο Νούρι είχε… ξηγηθεί ωραία στον ίδιο και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν το ξέχασε ποτέ: «ήμουν περήφανος για εκείνον. Γιατί ήξερα πόσο ωραίος άνθρωπος ήταν. Έχω παίξει με τα παπούτσια του. Είχε ήδη συμβόλαιο με τη Nike και μου έδωσε ένα ζευγάρι που δεν φορούσε. Και όταν δεν μπορούσα να βρω αυτοκίνητο για τον γάμο μου, μου έδωσε την Mercedes του: ‘Χρησιμοποίησε το για μια μέρα’. Ήταν ένας τύπος που πάντα βοηθούσε τους ανθρώπους. Συχνά χωρίς να το ξέρει κανείς. Περισσότερες ιστορίες έγιναν γνωστές μετά το ατύχημα. Όπως και εκείνη του οπαδού του Άγιαξ που πήγε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο μετά από ένα ατύχημα. Και λίγες εβδομάδες αργότερα κατέληξαν στον ίδιο διάδρομο».

Γι' αυτό τον λόγο και ο Τισουντάλι επέλξε αυτό το νούμερο στη φανέλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.