Την Παρασκευή οι τελικοί στο τουρνουά 7X7 του Καβαλαρίου

Χρήστος Λιάπης10 Ιουλίου 2024


Με διοργανώτρια την Επιτροπή Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δήμου Λαγκαδά συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 1ο τουρνουά ποδοσφαιρικών σωματείων Λαγκαδά «Σάκης Μπουντουράκης» - «Δημήτρης Σπυρινούδης» που διεξάγεται στο Καβαλάρι. 

 Η ίδρυση της Επιτροπής το 2019 αποτέλεσε μια φιλόδοξη ιδέα κάποιων μεμονωμένων προσώπων, στοχεύοντας την διεκδίκηση δίκαιων συλλογικών αιτημάτων των ποδοσφαιρικών σωματείων, μέσω πνεύματος συνεργασίας των μελών της. «Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των σωματείων Λαγκαδά που έχει σκοπό να αναπτερώσει το ενδιαφέρον των σωματείων και της περιοχής για το ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλήματος. Η απόφαση των σωματείων να διαθέσουν μέρος των εσόδων υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Λαγκαδά αναδεικνύει το πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν και οφείλουμε να επικροτήσουμε», ανέφερε ο Χαράλαμπος Κυργιάννης, αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του Λαγκαδά Γιώργος Κούκος για το τουρνουά του Καβαλαρίου είπε: «Συμμετέχουν δέκα από τις 16 ομάδες του δήμου. Θέλουμε να κάνουμε θεσμό αυτό το τουρνουά και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζονται καλύτερα όλες οι ομάδες του δήμου. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει συναίνεση και συνοχή σε όλες τις ομάδες άσχετα σε ποια κατηγορία παίζουν. Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο να έχουμε κάποια θέματα την ώρα του αγώνα. Από κει και πέρα όμως δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Είχαμε αρκετή συμμετοχή, ο κόσμος από την αρχή παρακολουθούσε τους αγώνες. Ευελπιστούμε ότι στα τελευταία παιχνίδια που θα είναι και πιο σημαντικά και κρίσιμα θα έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο».

Ανδρούτσος: «Πνοή στο χωριό»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Λαγυνών Ζαχαρίας Ανδρούτσος για το τουρνουά που είναι σε εξέλιξη είπε: « Θέλουμε να δώσουμε λίγη πνοή στο χωριό, να υπάρχει ενδιαφέρον να έρθει κόσμος να δει το ποδόσφαιρο, είναι μια εκτόνωση περισσότερο».

Γκούτης: «Μια φωνή για να λύνονται τα προβλήματα»

Η επιτροπή σωματείων Λαγκαδά δημιουργήθηκε το 2019 και έχει ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων των σωματείων της περιοχής. Το μέλος του δ.σ. του Λαγκαδά Κώστας Γκούτης αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής αλλά και τη νέα προσπάθεια που γίνεται από την προηγούμενη περίοδο και συνεχίζεται και φέτος στην ΑΠΕΛ. Αναλυτικά: «Διοργανώτρια του του τουρνουά είναι η επιτροπή σωματείων η οποία δημιουργήθηκε το 2019.

 Οι ομάδες θα έπρεπε να πληρώνουν την ΔΕΗ και το νερό στα γήπεδα και με δική μου πρωτοβουλία έγινε μια ομάδα στο βάιμπερ και είπαμε ότι θα πρέπει να συζητήσουμε με τον δήμο ώστε να μην παρθεί αυτό το μέτρο και να μην πληρώνουμε καθώς τα γήπεδα είναι δημοτικά και όχι ιδιόκτητα. Ετσι γεννήθηκε ο σύνδεσμος εκείνη την εποχή. Είναι καλό που υπάρχει καθώς υπάρχει μια φωνή και λύνονται και τα προβλήματα». 

 Ποια είναι τα προβλήματα των ομάδων; «Γηπεδικά είναι τα πιο πολλά. Με τη νέα διοίκηση υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μας ακούσουν και είναι κοντά ώστε να τα λύσουν. Το γήπεδο τώρα το έχουν ραντίσει δύο τρεις φορές, έβαλαν τα φώτα και υπάρχει μια επικοινωνία που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη, προηγούμενα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.