Τηλεργασία: Νέα δεδομένα στις επιχειρήσεις- Καλούνται πίσω οι εργαζόμενοι

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2024

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας COVID-19, οι συνέπειες στις εργασιακές πρακτικές είναι ακόμα εμφανείς. 

Η τηλεργασία, που αρχικά θεωρήθηκε ως λύση ανάγκης, έχει πλέον εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο του εργασιακού περιβάλλοντος. 

Ωστόσο, αρκετές μεγάλες εταιρείες, αναγνωρίζοντας την αξία της φυσικής παρουσίας, προχωρούν σε επαναφορά των υπαλλήλων στα γραφεία.

 Η σταδιακή απομάκρυνση από την εξ αποστάσεως εργασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, που στοχεύει στην αναβίωση της παραδοσιακής εργασιακής κουλτούρας και της άμεσης συνεργασίας. 

Αυτή η αλλαγή στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης. Οι μελέτες για την τηλεργασία εμφανίζουν μικτά αποτελέσματα.

Γενικότερο σχέδιο αναδιάρθρωσης

Αρχικά, το Harvard Business School ανέφερε αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά νεότερες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το MIT καταγράφουν μείωση έως 19%. Αυτή η πτώση οφείλεται σε έλλειψη συγκέντρωσης και δυσκολίες στην επικοινωνία από το σπίτι.

 Η φυσική παρουσία στο γραφείο φαίνεται να ενισχύει τη συνεργασία και την καινοτομία. 

Η Amazon, για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Άντι Τζάσι να ανακοινώνει ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο για όλη την εργάσιμη εβδομάδα. 

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων σε σχέση με τους διευθυντές κατά 15% μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.