Τιάγκο Ρομάνο: Ποιος ευθύνεται για την «ελληνοποίηση» του

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2024

«Ενηλικιώθηκε και έκλεισε τα 18. Ποιος είναι ο Τιάγκο Ρομάνο, που του ευχήθηκε προσωπικά ο Λιονέλ Μέσι για τα γενέθλιά του;», ήταν ένα από τα θέματα, που είχε αναδείξει το metrosport.gr προ δύο μηνών. Ήταν τότε που ο γιος του Ντιέγκο Ρομάνο ήταν να πάει στην Ίντερ. Πριν κλείσει η μεταγραφή του στους «νερατζούρι». Ήταν 9 Αυγούστου 2024, όταν ανακοινώθηκε επίσημα. Έναν μήνα περίπου, πριν, εν ολίγοις.

Τον μικρό Ρομάνο συνδέουν τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά με την αντίθετη… φορά από τον πληθυσμό τους. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Αρχικά ήταν το Ηράκλειο, όταν ήταν ακόμη μωρό. Το 2006 γεννήθηκε, το 2008 ο Ντιέγκο Ρομάνο γνώριζε μια νέα ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) πραγματικότητα, ερχόμενος στην Ελλάδα και την Κρήτη για τον Εργοτέλη. Εκεί έζησε τα παιδιά του χρόνια ο Τιάγκο Ρομάνο μέχρι το 2014.

Άρα, ο μικρός Ρομάνο είναι τουλάχιστον 16 χρόνια στη χώρα μας. Σήμερα (6/9), ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, αναφέρθηκε εκτενώς σε υπόθεση ελληνοποίησης Αργεντινού ποδοσφαιριστή, που κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια εντός 14 ημερών, ενώ για άλλους πολίτες κάτι τέτοιο διαρκεί έως και 4 χρόνια. Εννοούσε τον Τιάγκο Ρομάνο... 

«Στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου»

Όπως κατήγγειλε ο κ. Πορτοσάλτε ο ποδοσφαιριστής προσφάτως μεταγράφηκε στην Ιντερ και για να γινόταν αυτό έπρεπε να κατέχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. «Όποιος θέλει να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και έχει γνωριμίες, τότε μπορεί να την πάρει πολύ εύκολα και τα καταφέρνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόσωπο αυτό βρίσκεται στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου. Κάτι το οποίο είναι εντελώς άδικο για τους υπόλοιπους». 


Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι ο Τιάγκο Ρομάνο, ο οποίος ξεχώρισε στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού, αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πράσινους και μετακόμισε στην Ιταλία, για χάρη της Ίντερ ως ελεύθερος. Με βάση τα ρεπορτάζ, στους «νερατζούρι», μάλιστα, ο 18χρονος Αργεντινός άσος υπέγραψε ως κοινοτικός, αφού οι Μιλανέζοι είχαν δώσει σχετικό τελεσίγραφο στον ποδοσφαιριστή. Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως ο ιταλικός σύλλογος είχε δικαίωμα για μέχρι πέντε μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, που να μην έχουν δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο. 

Με βάση πάντα, τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Πορτοσάλτε, ο Ρομάνο κατέθεσε το αίτημά του στη διεύθυνση ιθαγένειας Αττικής στις 4 Ιουλίου και ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία «καθώς πρόκειται να υπογράψω στην ποδοσφαιρική ομάδα Inter Milan μόνο εφόσον κατέχω ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορέσω να μεταβώ στο Μιλάνο μέχρι τις 20 Ιουλίου». Εν τέλει, το αίτημά του εγκρίθηκε στις 18/7! 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.