Τιάγκο Ρομάνο: Ποιος είναι ο γιος του Ντιέγκο που του ευχήθηκε ο Λιονέλ Μέσι!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος24 Ιουνίου 2024

Ενηλικιώθηκε και έκλεισε τα 18. Ποιος είναι ο Τιάγκο Ρομάνο που του ευχήθηκε προσωπικά ο Λιονέλ Μέσι για τα γενέθλιά του;

Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες πριν από 18 χρόνια, όμως ζει στην Ελλάδα από μωρό. Από τότε που ο Ντιέγκο Ρομάνο πάτησε το πόδι του στην Κρήτη για τον Εργοτέλη και «ρίζωσε» στην Ελλάδα…

Ο Τιάγκο Ρομάνο, είναι ο… Τιάγκο Ρομάνο. Αρχικά προφανώς και τον συνδέουμε όλοι με τον πατέρα του, Ντιέγκο Ρομάνο, όμως διαφαίνεται πως ήδη γράφει τη δική του ξεχωριστή καριέρα, με τις ικανότητές του να τον κατατάσσουν στα hot ονόματα της νέας γενιάς.

Τον συνδέουν τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά με την αντίθετη… φορά από τον πληθυσμό τους. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Αρχικά ήταν το Ηράκλειο, όταν ήταν ακόμη μωρό. Το 2006 γεννήθηκε, το 2008 ο Ντιέγκο Ρομάνο γνώριζε μια νέα ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) πραγματικότητα, ερχόμενος στην Ελλάδα και την Κρήτη για τον Εργοτέλη. Εκεί έζησε τα παιδιά του χρόνια ο Τιάγκο Ρομάνο μέχρι το 2014.

Θεσσαλονίκη, Ηρακλής και… ΠΑΟΚ

Έπειτα ακολούθησε η Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής είχε περιορισμό μεταγραφών και δικαίωμα απόκτησης 3 ποδοσφαιριστών δίχως ηλικιακό όριο. Ο αείμνηστος Παύλος Μυροφορίδης με τον Νίκο Παπαδόπουλο καταλήγουν σε τρεις αργεντινούς, έναν σε κάθε γραμμή, του Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, Ντιέγκο Ρομάνο και Εμμάνουελ Περόνε.

Η έλευση του Ντιέγκο στους «κυανόλευκους», έφερε και τη… μετακόμιση της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Και τον Τιάγκο σε πιο παιδική (και όχι… προσχολική) ηλικία στο Καυτανζόγλειο. Πάντα με μια μπάλα στα πόδια, πάντα με ντρίπλες, κόλπα και… παιδικό ενθουσιασμό.

Όπως όμως και με ταλέντο που φαινόταν από τότε, έμφυτο, περασμένο στο DNA. Που ξέρουμε όμως πως δεν αρκεί πάντοτε από μόνο του, αν δεν συνδυαστεί με δουλειά και επιμονή…

Από τους διαδρόμους του Καυτανζογλείου, το ταρτάν, τις κερκίδες, όπου… μπορούσε και είχε μια μπάλα στα πόδια, έκανε τα δικά του. Και η αλήθεια είναι πως ο Ντιέγκο καμάρωνε από τότε με τον τρόπο του και κυρίως με το χαμόγελό του.

Ο Ντιέγκο λοιπόν στον Ηρακλή από το 2014 ως το 2016. Τον Ηρακλή με τον οποίο δέθηκε απόλυτα, τον οποίο αγάπησε και αγαπά, στον οποίο τον αγάπησαν και τον αγαπούν. Τον Ηρακλή για τον οποίο ο Ντιέγκο Ρομάνο έχει δηλώσει πως γεννήθηκε για να αγωνιστεί σ’ αυτή την ομάδα, μ’ αυτή τη φιλοσοφία και μ’ αυτό το πάθος.

Ο Τιάγκο ήταν πάντα στο Καυτανζόγλειο, ένιωθε την αγάπη στο πρόσωπο του μπαμπά και του ίδιου, αλλά βρέθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ σ’ αυτό το διάστημα της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη και μέχρι το 2017.

Η Αθήνα, Παναθηναϊκός… Αργεντινή

Η ποδοσφαιρική συνέχεια του Ντιέγκο Ρομάνο μετά τον Ηρακλή τον βρήκε στον Απόλλωνα Σμύρνης (και έπειτα σε Εθνικό και Άρη Βούλας), στην Αθήνα. Εκεί ακολούθησε βεβαίως και ο Τιάγκο Ρομάνο, συνεχίζοντας στον Παναθηναϊκό από την άνοιξη του 2018.

Στους «πράσινους» ανήκε στην άτυχη φουρνιά των 2006 που έχασαν το πρωτάθλημα Super League Κ15 λόγω της πανδημίας, τα επόμενα δύο χρόνια (2021/22 και 2022/23) αγωνίστηκε στην Κ17 του Παναθηναϊκού όπου πέτυχε συνολικά 19 γκολ σε 38 παιχνίδια και έπειτα ακολούθησε η Κ19.

Την περασμένη σεζόν 22 φορές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σκόραρε εννιά γκολ. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Τιάγκο έχει μπει στο στόχαστρο της Λάτσιο, της Τορίνο και της Φέγενορντ.

Ήδη όμως είναι στο… τεφτέρι του Χαβιέρ Ματσεράνο που τον έχρισε διεθνή, καθώς στις 7 Ιουνίου, πριν από λίγες ημέρες, του έδωσε χρόνο συμμετοχής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής Κ20, σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τις ΗΠΑ (1-0) όπου έπαιξε ως αλλαγή.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, δεν θα μπορούσε να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας; Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται χρόνια στις λίστες των ομοσπονδιακών προπονητών για τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Αλλά η γραφειοκρατία για το ελληνικό διαβατήριο ήταν ανασταλτικός παράγοντας…

Ο ίδιος ένιωσε και εκδήλωσε τα συναισθήματά του για την πρώτη παρουσία με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής: «Αξέχαστη εμπειρία. Ευτυχία και χαρά να εκπροσωπώ αυτά τα χρώματα».

Πλέον λαμβάνει τις ευχές του καλύτερου όλων των εποχών, Λιονέλ Μέσι, για τα 18α γενέθλιά του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.