Τι φέρνει στον Άρη ο Μάρτιν Φρίντεκ…

Γιώργος Μάντζιος13 Αυγούστου 2024

Ο Μάρτιν Φρίντεκ όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον βασικό αριστερό οπισθοφύλακα της ομάδας του Άρη για την φετινή σεζόν. Τι φέρνει όμως μαζί του ο Τσέχος πλάγιος μπακ, ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη;

  • Γεμάτες χρονιές: Από πολύ μικρή ηλικία ο Φρίντεκ παίζει ασταμάτητα. Από την σεζόν 2012-2013 πριν 12 χρόνια δηλαδή όπου την έκλεισε με 37 παιχνίδια 1 γκολ και 2 ασίστ, μέχρι την περσινή την οποία έκλεισε με 32 παιχνίδια και 6 ασίστ, ο Τσέχος έχει γεμάτες χρονιές. Πάνω από 400 συνολικά παιχνίδια στα πόδια του, κοντά στα 200 την τελευταία 6ετία με μέσο όρο 33 αγώνων.
  • Ασίστ: Οι 6 ασίστ του Φρίντεκ πέρυσι δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Στην καριέρα του εκτός από πλάγιος μπακ, έχει παίξει και περίπου 100 παιχνίδια ως πλάγιος χαφ, άρα είναι ο παίκτης που θα προωθηθεί θα βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι με τις πλαγιοκοπήσεις του.
  • Δύναμη: Ιδιαίτερα δυναμικός ο πλάγιος μπακ του Άρη. Είναι το νούμερο ένα στοιχείο που τον διακρίνει. Μπαίνει στις μονομαχίες, είναι aggressive και παρότι δεν είναι ούτε 1,80 στο ύψος, είναι και αλτικός. Επίσης διαθέτει δυνατό αριστερό σουτ και μάλιστα έχει και καλές εκτελέσεις φάουλ με το αριστερό του πόδι.


  • Ελάχιστοι τραυματισμοί: Αν εξαιρέσει κανείς ένα πρόβλημα που είχε στον μηνίσκο πρόπερσι, που τον άφησε περίπου 2,5 μήνες έξω, ο Φρίντεκ δεν τραυματίζεται εύκολα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη που διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του.
  • Οδηγοί Μπράμπετς – Νταρίντα: Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τους ανθρώπους του Άρη να χαμογελούν, είναι το γεγονός πως και οι άλλοι δύο Τσέχοι που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, αποδείχθηκαν «λίρα 100». Τόσο ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, όσο και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα αποτελούν βασικά κομμάτια του Άρη στο παιχνίδι του.
  • Ερωτηματικό; Το μοναδικό ερωτηματικό του έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού η λύση της συνεργασίας του με την Λουκέρνη δεν του επέτρεψε να κάνει βασικό στάδιο προετοιμασίας με κάποια ομάδα, πριν συμφωνήσει τελικά με τον Άρη. Είναι στα δικά του πόδια και στα χέρια του Άκη Μάντζιου να ενσωματωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα με την υπόλοιπη ομάδα και σε αυτό ίσως βοηθήσει και η διακοπή του πρωταθλήματος μετά την 3η αγωνιστική, στις αρχές του Σεπτέμβρη, για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων.

ΥΓ: Το άρθρο γράφεται σήμερα Τρίτη και 13, ο Φρίντεκ έχει αγαπημένο του νούμερο το 13 και δεν αποκλείεται αυτό να φοράει και στον Άρη. Μπορεί να αποδειχθεί γούρικο και όχι γρουσούζικο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.