ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ενώνει τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ντιέγκο Αλόνσο

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του Ολυμπιακού και ο Ντιέγκο Αλόνσο του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν τις «σκακιέρες» τους για την ελληνική Super League που ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι δυο μάνατζερ, όμως, έχουν ένα κοινό παρελθόν, που σίγουρα γνωρίζουν αμφότεροι.

Επιμέλεια: Λουδοβίκος Μαμικονιάν

Λίγες ημέρες νωρίτερα κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του Netflix το ντοκιμαντέρ με τίτλο «LA LIGA: All Access». Σε αυτό το ντοκιμαντέρ γίνεται αφιέρωμα στο πρωτάθλημα 2023-2024 της Ισπανίας και εμφανίζονται γνωστοί ποδοσφαιριστές, προπονητές, βοηθοί, αλλά και πρόεδροι. Εντυπωσιακό αναμφίβολα ντοκιμαντέρ από τον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ένας από αυτούς είναι και ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού, που στο ξεκίνημα της σεζόν βρισκόταν στην Ανδαλουσία, καθώς ήταν προπονητής της Σεβίλλης.

Ο διάδοχος…

Ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τους Σεβιγιάνους στις 21 Μαρτίου το 2023, όταν και διαδέχθηκε τον Αργεντίνο Χόρχε Σαμπάολι. Πήρε την ομάδα στην 16η θέση, αλλά και στους «8» του Europa League. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να κατακτά την ευρωπαϊκή κούπα στη Βουδαπέστη κόντρα στη Ρόμα με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι και να εξασφαλίζει άνετα τη σωτηρία στο Πρωτάθλημα.

Όπως ήταν λογικό, η διοίκηση αποφάσισε να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, τα πράγματα όμως δεν ήταν ποτέ ίδια. Στις πρώτες 8 αγωνιστικές η ομάδα του είχε μόλις 7 πόντους με αποτέλεσμα ο την απομάκρυνση του προπονητή στις 8 Οκτωβρίου το 2023. Μόλις 48 ώρες μετά, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του, ο οποίος ήταν εντέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού προσπάθησε να φέρει μια νέα αύρα στη Σεβίλλη, αλλά έφυγε κακήν κακώς, στις 16 Δεκεμβρίου, ύστερα από μία νίκη σε 8 παιχνίδια.

Οι αριθμοί των δύο «εκλεκτών»

O coach των «ερυθρόλευκων» γεννήθηκε στη χώρα των Βάσκων στις 14 Μαρτίου το 1961. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού μέσου και σκόραρε 63 τέρματα σε 497 αναμετρήσεις. Ως προπονητής έχει κάτσει στον πάγκο ακριβώς 1000 φορές και έχει 39% ποσοστό σε νίκες.

Από την άλλη, ο coach του «τριφυλλιού» γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 16 Απριλίου το 1975. Ως κλασσικός Ουρουγουανός επιθετικός, έβρισκε δίχτυα μια φορά κάθε τρία παιχνίδια και ολοκλήρωσε την καριέρα του με 114 τέρματα σε 332 αγώνες. Στην προπονητική του καριέρα δεν έχει ούτε τα μισά παιχνίδια του Μεντιλίμπαρ ( μόλις 409) αλλά έχει μεγαλύτερο ποσοστό στις νίκες (44%).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.