Τι είναι το πανεπιστήμιο για την τρίτη ηλικία; (vid)

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Η Μαρία Αστερίου, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια στο «People Behind», το πανεπιστήμιο για ηλικιωμένους και η κ. Πηνελόπη Κυρίτση μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για το τι μπορεί να προσφέρει το πανεπιστήμιο για ηλικιωμένους.

Το «People Behind» προσφέρει μια ποικιλία εργαστηρίων, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες γνώσεις, ανταλλάσσουν σκέψεις και εμπειρίες, εξασκούν το σώμα και το πνεύμα τους ενισχύοντας την σωματική – πνευματική – ψυχική ευεξία τους, κοινωνικοποιούνται και εν τέλει βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

«Ιδρύθηκε το 2017. Είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που μεγαλώνουν και φτιάξαμε μία οργάνωσή για να κάνουμε προγράμματα εκπαίδευσης και ένα από αυτά είναι το πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας», είπε η Μαρία Αστερίου, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια στο «People Behind».

Η Πηνελόπη Κυρίτση μιλά στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για το πώς αποφάσισε να ενταχθεί στο πανεπιστήμιο για ηλικιωμένους.

«Είχα δει μία διαφήμιση στο Facebook. Πήρα τηλέφωνο, έγινε μία κληρώσει και κληρώθηκα. Αυτό έγινε το Φλεβάρη του 2020 και έμεινα πιστή μέχρι το 2023, όπου δεν παρακολούθησα τα μαθήματα λόγω διάφορων προβλημάτων. Ό,τι μάθημα έκαναν το έπαιρνα. Η γνώση δεν έχει ηλικία και η δίψα για γνώση υπάρχει μέσα μας. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν πρέπει να μείνουμε στον καναπέ. Εγώ είχα τελειώσει δημοσιολογία και στη συνέχεια ασχολήθηκα με την έρευνα αγοράς. Μετά έγινα μαμά και έμεινα σπίτι αλλά συνέχισα να διαβάσω. Πέρσι έκανα Ισπανικά με ένα πρόγραμμα του Δήμου Αθηνών. Λατρεύω την Ιστορία Τέχνης, τις αρχαίες τραγωδίες και φυσικά το θέατρο».

Η Μαρία Αστερίου πρόσθεσε πως τα μαθήματα γίνονται και δια ζώσης και από το σπίτι.

Όσοι ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας μπορούν να μάθουν λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.peoplebehind.gr.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.