Τι έφερε στο clasico με τον Αρη την αφλογιστία του ΠΑΟΚ θα το μάθουμε... τέλη Γενάρη

Κώστας Πετρωτός30 Σεπτεμβρίου 2024

Οσοι δεν φορούσαν, αδιάλειπτα, οπαδικά γυαλιά τις προηγούμενες μέρες μπορούσαν να αντιληφθούν το πόσο δύσκολο ήταν το πρώτο φετινό clasico για τον ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Λουτσέσκου προερχόταν από μία νύχτα υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, μία νύχτα που απορρόφησε σωματικά και πνευματικά πάρα πολλή ενέργεια, ο Αρης ήταν ανεβασμένος από την νίκη επί του Ολυμπιακού και είχε τεράστιο κίνητρο το πληγωμένο γόητρό του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την συμπολίτη μέσα στην έδρα του, ενώ παράλληλα έχει εμφανέστατα αναβαθμισμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

Κυρίως, στον νευραλγικό χώρο του κέντρου όπου ο Μόντσου (με στήριγμα τον Σιφουέντες) και λίγο πιο μπροστά ο Μανού Γκαρθία έβαλαν δύσκολα στους μέσους του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να πει κανείς και για τον Κωνσταντέλια και τους χαφ του Αρη αντίστοιχα, όμως, ο «Ντέλιας» δεν τελείωσε σωστά, έστω μία από τις σημαντικές ευκαιρίες που του δόθηκαν στην διάρκεια του ματς και έτσι στον ηλεκτρονικό πίνακα έγραφε 0-1.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο αγώνας έκρυβε παγίδες, καθώς ο Αρης έδειχνε αυτοπεποίθηση να ψάξει την κατοχή μπάλας και να βγει μπροστά για να απειλήσει αν γινόταν. Από το 25’ και μετά, όμως, η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε κυρίαρχο ρόλο και σε μεγάλο διάστημα από εκεί και πέρα απέδειξε γιατί θεωρείται το πιο καλά δουλεμένο σύνολο στην Super League. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν και δύο δοκάρια και ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ντέλια και ωραίο σουτ του Τάισον. Αναπτύχθηκαν σωστά, έφτασαν με πλάνο και, όταν τους δίνονταν η ευκαιρία, με ταχύτατο τρανζίσιον στην περιοχή του Κουέστα, αλλά εκεί κάτι τους έλειπε.

Αλλος ένας αντίπαλος που του έκανε ευκαιρίες

Υπήρχε, όμως, στον αγώνα κάτι που είχαμε δει και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: ο αντίπαλος έβρισκε και αυτός τον τρόπο να κάνει τις δικές του ευκαιρίες και απείλησε την εστία του Κοτάρσκι, τόσο με το σουτ του Ντιαντί στο πρώτο μέρος, όσο και με την μεγάλη ευκαιρία όταν η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπάμπα και ο Κοτάρσκι ενστικτωδώς έδιωξε με τα πόδια, στο δεύτερο. Τελικά, η ομάδα του Μάντζιου ήταν εκείνη που σκόραρε όταν από εκτέλεση πλαγίου άουτ (άλλη μία φορά φέτος) η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ πιάστηκε κοιμώμενη και ο Μανού με έξυπνο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

Γιατί, όμως, ο πολύ καλός φέτος με την μπάλα στα πόδια ΠΑΟΚ απειλείται όταν δεν την έχει στην κατοχή του; Κατά την ταπεινή άποψή μου, ακόμη δεν έχει καλυφθεί το κενό του Μεϊτέ και δεν στέκομαι στο αν ο Μπακαγιόκο ή και ο Καμαρά ακόμη που αποκτήθηκαν φέτος για να ενισχύσουν ουσιαστικά την μεσαία γραμμή είναι ποιοτικοί παίκτες και έχουν χαρακτηριστικά που έδινε ο Γάλλος στην ομάδα, αλλά κυρίως στην χημεία που δεν έχει αποκτήσει ακόμη η πεντάδα (βάζω και τον Θυμιάνη μέσα, που ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει να μπαίνει στο ροτέισιον) των μέσων. Για μένα η ουσία βρίσκεται σε κάτι που ο ίδιος ο Μπακαγιόκο δήλωσε χθες μετά το ματς, ότι ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος για τα παιχνίδια, αφού ουσιαστικά τώρα κάνει την προετοιμασία που δεν έκανε το καλοκαίρι. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να κουμπώσει απόλυτα με τους άλλους χαφ του Δικεφάλου και να αρχίσει να ρολάρει.

Τα βαριά χαρτιά που χρειάζονται ανάσες

Ενα ακόμη στοιχείο που αναδεικνύεται από το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια δημιουργούν την ανάγκη για «ανάσες» σε παίκτες κλειδιά της ομάδας. Ο Μπάμπα στα αριστερά, που έχασε και μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται με το δοκάρι, παίζει ασταμάτητα και είναι φανερό ότι δεν έχει την φρεσκάδα προηγούμενων αγώνων. Μετά από την κουραστική βραδιά στην Πόλη, που οι μάχες με τον Γιλμάζ διαδέχονταν η μία την άλλη, έπρεπε χθες να καταναλώσει και άλλες δυνάμεις. Το ίδιο και ο Τάισον που έχει και όλες τις άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του. Μπορεί στην πορεία, σε αυτή την κατηγορία να μπει και ο Ζίβκοβιτς, αν και στην παρούσα φάση το γεγονός ότι δεν είναι στο μάξιμουμ της απόδοσής του οφείλεται στο ότι προερχόταν από ένα μικρό διάστημα απουσίας ή και ο Κεντζιόρα που προς το παρόν αντέχει καλά. Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα για τον Λουτσέσκου ποιος και πόσο θα παίζει αυτή τη περίοδο με τα διαδοχικά ματς και ευτυχώς έρχεται η μικρή διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Προφανώς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δει πώς θα αξιοποιήσει πιο πολύ παίκτες όπως ο Σορετίρε, κάποια στιγμή και ο Γκόμες, και πώς θα μπει γρήγορα στην εξίσωση ο Λόβρεν και στην πορεία αυτό θα ισχύσει και για κάποια ματς, εγχώρια, για τον Κοτάρσκι με τον Παβλένκα. Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, όσο πιο σύντομα γίνεται να ξεπεράσει το πρόβλημά του ο Μπράντον.

Η σούμα θα γίνει στο τέλος του league phase

Για να καταλήξουμε από εκεί που αρχίσαμε, το τι ακριβώς είναι εκείνο που επηρέασε τον ΠΑΟΚ και δεν σκόραρε κόντρα στον Αρη, με αποτέλεσμα να χάσει το ματς, θα το μάθουμε με σιγουριά στα τέλη του Γενάρη, όταν ολοκληρωθεί το league phase. Τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει δώσει και τα οκτώ παιχνίδια του στο μίνι πρωτάθλημα και θα έχει φανεί αν όντως ο συνδυασμός Europa-Σούπερ Λίγκα, ήταν παραπάνω από όσο μπορούσε να αντέξει αυτό το ρόστερ ή ήταν απλά θέμα βραδιάς.

Το ματς με την Στεάουα είναι κομβικό για την συνέχεια

Προς το παρόν, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μένει άλλο στο παιχνίδι με τον Αρη. Εχει μπροστά του την αναμέτρηση με την Στεάουα που είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια στο Europa League αλλά και για την συνολική ηρεμία της ομάδας, αφού μετά ακολουθεί ο αγώνας με τον Λεβαδειακό και η διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες πρέπει να προετοιμάσουν σωστά στην κάθε λεπτομέρεια το ματς της Πέμπτης γιατί η ρουμανική ομάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.