Τι αναφώνησε ο κόσμος του Πρωταθλητή χορεύοντας μέσα στη βροχή…

Αρις Νικολάκης23 Αυγούστου 2024

Εμείς πάντως, αναφωνήσαμε: Το άδικον ουκ ευλογείται… Ο Αλβανός διαιτητής είναι ένοχος – με συνένοχο το VAR – εσχάτης αδικίας κατά του Πρωταθλητή. Στο ακυρωθέν γκολ του Μπάμπα (41ο λεπτό) αναφερόμαστε βεβαίως, βεβαίως. Ο ανεκδιήγητος Αλβανός διαιτητής φαντάσθηκε φάουλ. Στην πραγματικότητα; Δεν υπήρχε μήτε καν υποψία φάουλ!

Η ανωτερότητα του Πρωταθλητή πάντως, δεν επέτρεψε την εσχάτη αδικία του Αλβανού διαιτητή , να αποτελέσει εμπόδιο για μια επιβλητική νίκη! Το αυτογκόλ, από του πουθενά, παρακαλούμε - της Σάμροκ στα χασομέρια του Α΄ ημιχρόνου μάς επιβεβαίωσε. Το άδικον ουκ ευλογείται…

Γι’ αυτό εξάλλου ο Μπάμπα σκόραρε τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα για το 4-0. Η εικόνα του Πρωταθλητή κόντρα στη Σάμροκ ουδεμία σχέση είχε με τις εικόνες του στους πέντε προηγούμενους αγώνες για Ελλάδα κι Ευρώπη. Ήταν σαφώς καλύτερη. Ήταν σαφώς ενεργητικότερη. Ήταν σαφώς δυναμικότερη. Δείγμα βελτίωσης; Ο χρόνος θα δείξει. Καλός οιωνός; Φυσικά και δίχως να χωρά κουβέντα περί τούτου.

Από τη μεγάλη εικόνα όμως, επιτρέψτε μας, να ξεχωρίσουμε μία μικρότερη. Την εικόνα του «μικρού μάγου» του Πρωταθλητή, του Γιάννη Κωνσαντέλια. Καιρό είχε, να εμφανισθεί με τόσα κέφια. Καιρός είχε, να εμφανιστεί με τέτοια απόδοση ισχύος. Δείγμα βελτίωσης; Ο χρόνος θα δείξει. Καλός οιωνός; Φυσικά, από τους καλύτερους και δίχως να χωρά κουβέντα περί τούτου.

Από αυτήν τη μικρή εικόνα του Πρωταθλητή, με πρωταγωνιστή τον «μικρό μάγο» του ξεχωρίσαμε δύο στιγμές του χαρισματικού Γιάννη Κωνσταντέλια. Σε αμφότερες έλαμψε η θαυμαστή νοοτροπία του. Σε δυο γκολ του Πρωταθλητή – το ένα ακυρώθηκε από τον φαντασιόπληκτο Αλβανό διαιτητή – θα μπορούσε άνετα, να εμπλακεί στη φάση. Δεν ενεπλάκη. Τραβήχθηκε. Άφησε, επειδή κι έτσι το χάρηκε, για να σκοράρουν ο Μπάμπα και ο Τάισον. Μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά, βλέπετε! Δεν τραβήχθηκε βέβαια, στην τρίτη εμπλοκή του σε φάση για γκολ. Και σκόραρε περίτεχνα…

Και για να κλείνουμε απόψε… Με αυτήν την θριαμβευτική ευρωπαϊκή νίκη ο κόσμος του αναφώνησε πανευτυχής χορεύοντας μέσα την βροχή: «Καλώς τον και ας άργησε ο (σχετικά και τηρουμένων των αναλογιών έτσι;) καλός Πρωταθλητής» !

Παρεμπιπτόντως, εκπληκτικό το θέαμα – σκηνές από μιούζικαλ του Χόλιγουντ - ο χορός του με τους κρουνούς του μακεδονικού ουρανού ορθάνοικτους!

Στο τελικό 4-0 δε χωρά κουβέντα για πρόκριση. Διαφωνείτε; Ο αγώνας στο μαγευτικό Δουβλίνο όμως, μετρά για τη συγκομιδή βαθμών και του Πρωταθλητή και της Ελλάδας. Συμφωνείτε;

Κάτι ακόμη. Τι να πούμε, τι; Τι να ομολογήσουμε; Για τη μεγάλη ανατριχίλα στον αποχαιρετισμό της Τούμπας στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη…Ό, τι και να πούμε… Ό,τι και να ομολογήσουμε Ήταν συγκλονιστικός. Σείσθηκε συθέμελα η Τούμπα από τον παλμό του κόσμου και τού «αετόπουλου» του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.