Τι αλλάζει στο επίδομα παιδιού: Αναλυτικά τα ποσά ανά τέκνο

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάζουν οι όροι χορήγησης του επιδόματος τέκνων το οποίο λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Το αρμόδιο υπουργείο Οικογένειας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αύξηση του επιδόματος ανά τέκνο με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 75 ευρώ αντί για 70 ευρώ ανά παιδί για όσους εμφανίζουν τα χαμηλότερα εισοδήματα και στα 45 ευρώ αντί για 28 ή 42 ευρώ για όσους κατατάσσονται στο 2ο ή στο 3ο εισοδηματικό κλιμάκιο.

Το 3ο παιδί αλλά και κάθε επόμενο, θα αποζημιώνεται πλέον με 150 ευρώ αντί για 140 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα και με 90 ευρώ αντί για 84 ή 56 ευρώ για όσους κατατάσσονται στο 2ο και στο 3ο κλιμάκιο

Το 20% του εισοδήματος από μισθούς δεν θα λαμβάνεται υπόψη για την εκπλήρωση του εισοδηματικού κριτηρίου ενώ θεσπίζονται περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Επίδομα τέκνων

(Ποσά ανά τέκνο για το 1ο και το 2ο παιδί)

1η κλίμακα: 75 € (από 70 €)

2η κλίμακα: 45 € (από 42 €)

3η κλίμακα: 45 € (από 28 €)

Επίδομα τέκνων

(Ποσά ανά τέκνο για το 3ο παιδί και τα επόμενα)

1η κλίμακα: 150 € (από 140 €)

2η κλίμακα: 90 € (από 84 €)

3η κλίμακα: 90 € (από 56 €)

Στο μεταξύ, με την έλλειψη ρευστότητας να πλήττει μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και οι αλλαγές που έρχονται στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης, αναμένεται να τονώσουν ταμειακά τους αυτοαπασχολούμενους. Πάντως, αρκετοί παράγοντες της επιχειρηματικότητας ζητούν περαιτέρω βελτιώσεις στην φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα.

Με ζητούμενο το ενδεχόμενο και άλλης μείωσης των επιτοκίων μέσα στο 2024 υποδέχονται οι αγορές τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Απαραίτητη, σύμφωνα και με το περιεχόμενο της έκθεσης Ντράγκι είναι η υλοποίηση μιας πιο ευέλικτης πολιτικής στην κυκλοφορία του χρήματος. Στις ΗΠΑ, στο 2,5% συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός Αύγουστο, ωστόσο ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ανήλθε στο 3,2% , λόγω των υψηλότερων τιμών για στέγαση και ταξίδια. Η εξέλιξη αυτή περιορίζει τις προσδοκίες για μια γενναία μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.