Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2024

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς πέθανε την Κυριακή (7/1) ο σπουδαίος Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή όπως δήλωσε η οικογένειά του στο πρακτορείο ειδήσεων «dpa».

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω ότι ο σύζυγος και πατέρας Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε ήσυχα στον ύπνο του χθες, Κυριακή, κοντά στην αγαπημένη του οικογένεια. Ζητάμε τα ταπεινά να πενθήσετε σιωπηλά μαζί μας και να μην κάνετε άλλες ερωτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική δήλωση.

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, με κυριότερα την επέμβαση στην καρδιά, την ασθένεια του Πάρκινσον, αλλά και την άνοια που τον κατέβαλλε ολοκληρωτικά και τον τράβηξε μακριά από δημόσιες εμφανίσεις.

Το βιογραφικό του

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1945. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μόναχο 1860, από την οποία έφυγε το 1959 για την Μπάγερν Μονάχου, όπου καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός. Με τους Βαυαρούς αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Δυτικής Γερμανίας (1968–69, 1971–72, 1972–73, 1973–74), όπως και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης (1974, 1975, 1976), ενώ ο ίδιος κέρδισε δύο φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας (1972, 1976).

Μετά τη θητεία του στην Μπάγερν αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους New York Cosmos στο πλευρό του Πελέ, ενώ από το 1980 ως το 1982 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Αμβούργο.

Ως αρχηγός της ομάδας της τότε Δυτικής Γερμανίας, την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 103 φορές πετυχαίνοντας 14 γκολ.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την ομάδα της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο, το 1990. Ο Μπεκενμπάουερ είναι ένας από τους τρεις που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτες όσο και προπονητές (σ.σ. οι άλλοι είναι ο Μάριο Ζαγκάλο και ο Ντιντιέ Ντεσάν). 

Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν Μονάχου, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.