Θρήνος στην Ολλανδία: Πέθανε ο Γιόχαν Νέσκενς

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2024

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο πρώην μέσος της Ολλανδίας, Γιόχαν Νέσκενς, γνωστός για την παρουσία του σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα  Ο Νέσκενς σημείωσε 17 γκολ σε 49 διεθνείς εμφανίσεις για την Ολλανδία, απόλαυσε μια 23χρονη καριέρα και αργότερα είχε διαρκέσει σε εξέχοντες προπονητικούς και προπονητικούς ρόλους.

Ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του εικοστού αιώνα, ο Νέσκενς μαζί με τον Κρόιφ  ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που κέρδισε τρία ευρωπαϊκά κύπελλα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ήταν μέλος της εθνικής Ολλανδίας που έφτασε σε διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και το 1978. Ο Νέσκενς κέρδισε συνολικά 14 διακρίσεις σε συλλόγους στην καριέρα του  συμπεριλαμβανομένων των τροπαίων Copa del Rey και Cup Winners' Cup με τη Μπαρτσελόνα και δύο τίτλους North American Soccer League με τους New York Cosmos.

Μετά την αποχώρησή του ως παίκτης το 1991, ο Νέσκενς προπόνησε πολλούς συλλόγους και ήταν επίσης βοηθός προπονητή με την εθνική Ολλανδίας από το 1995 έως το 2000.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.