Θρήνος στην Ισπανία, πέθανε ο Λουίς Σουάρεθ

Metrosport Team09 Ιουλίου 2023

Στο πένθος βυθίστηκε η ποδοσφαιρική γνώμη κι όχι μόνο της Ισπανίας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Λουίς Σουάρεθ Μιραμόντες (ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα).

Ο εκλιπών, που πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Ντεπορτίβο, ήταν ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα για επτά σεζόν, πανηγυρίζοντας σε αυτό το διάστημα δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ισπανίας και τη Χρυσή Μπάλα (1960), νικώντας τον Φέρεντς Πούσκας στη σχετική ψηφοφορία.

Ο Σουάρεθ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία εκείνη την εποχή κι έγινε ο πρώτος Ισπανός (μαζί με τον Χουάν Σαντιστέμπαν) που αγωνίστηκε στη Serie A. 

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, αφού με την περίφημη Grande Inter κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα, δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών και δύο σερί Διηπειρωτικά. 

Το 1961 και το 1964 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Χρυσή Μπάλα και το 1965 την τρίτη και το 1964 βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της UEFA. Έπειτα από εννέα σεζόν στο "Τζιουζέπε Μεάτσα"¨, αποχώρησε για τη Σαμπντόρια, όπου έπειτα από μία τριετία ολοκλήρωσε την καριέρα του, έχοντας 627 αγώνες και 158 γκολ.

Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων, υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία το 1964. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ αγαπητός και αναγνωρισμένος στην Ισπανία, ο Σουάρεθ έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.