Θρίλερ στη Βενεζουέλα: Συλλήψεις υπόπτων που «σχεδίαζαν τη δολοφονία Μαδούρο»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Τρεις Αμερικανοί, δύο Ισπανοί και ένας Τσέχος συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα ως ύποπτοι για σχέδιο αποσταθεροποίησης της λατινοαμερικανικής χώρας, ανακοινώθηκε το Σάββατο (14/9) από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Ντιοσντάδο Καμπέγιο είπε το Σάββατο (14/9) σε συνέντευξη Τύπου οι δύο Ισπανοί φέρονται να συνδέονται με τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες και να σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός δημάρχου.

Τους κατονόμασε ως Χοσέ Μαρία Μπασόα και Αντρές Μαρτίνεθ Αντάσνε, ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε φωτογραφίες τους. 

Όπως ανακοίνωσαν, μάλιστα, οι αρχές της Βενεζουέλας, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ενώ έβγαζαν φωτογραφίες.

Ο Καμπέγιο κατηγόρησε, επίσης, τρεις Αμερικανούς και έναν Τσέχο για ανάμειξη σε τρομοκρατικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων.

Τι απαντούν οι ΗΠΑ

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι «κάθε ισχυρισμός για αμερικανική ανάμειξη σε σχέδιο ανατροπής του Μαδούρο είναι κατηγορηματικά ψευδής».

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε το βράδυ του Σαββάτου ότι ενημερώθηκε για τη «σύλληψη» ενός «Αμερικανού στρατιωτικού» στη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε σε «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την κράτηση άλλων δύο Αμερικανών υπηκόων».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.