Θριαμβευτής στην Τρίπολη, μπαλάρα και μέταλλο πρωταθλητή

Γιώργος Καστάνης18 Δεκεμβρίου 2023

Τέσσερα γκολ επί της Ελσίνκι στο φινάλε των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τέσσερα γκολ επί του Αστέρα στην Τρίπολη και νέα νίκη, για την ακρίβεια αγωνιστικός θρίαμβος του ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Και ποιος μπορεί άλλωστε αυτή την στιγμή;

Με βασικές απουσίες δύο πρωτοκλασάτων παικτών του, αλλά με σωστό αγωνιστικό πλάνο και πρωταγωνιστές τους Μουργκ και Ντεσπόντοφ, ο Δικέφαλος πέτυχε μία νίκη, η οποία αντανακλά στην εξαιρετική πορεία που ήδη έχει καταγράψει. Τι κι αν έλειψε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας; Τι και αν απουσίαζε ο Τάϊσον που έχει κομβικό ρόλο;

Η μεσοεπιθετική τριάδα, αποτελούμενη από τους Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλια, έκανε ποδοσφαιρικά… όργια στην Τρίπολη. Δύο γκολ ο Αυστριακός μέσος, που ήδη έχει φθάσει στα επτά, σε σύνολο 20 αγώνων και πραγματοποιεί την καλύτερη επίδοσή του με την ομάδα. Δύο γκολ και ο Ντεσπόντοφ που έφθασε τα πέντε και η πορεία συνεχίζεται. Είχαν όμως οι δύο σκόρερ και άξιους συμπαραστάτες. Τον Σαμάτα που έκανε ένα μεστό παιχνίδι, από δική του ασιστ ήρθε το 1-3, ενώ πέτυχε δύο γκολ που όμως κρίθηκαν ως οφ σάϊντ. Ήταν όμως εξαιρετικός και ο Κοτάρσκι. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Απεσώβησε σίγουρα γκολ με τις επεμβάσεις του, στα σουτ των Καλτσά και Μουνάφο. Ήταν πολύ ουσιαστικός στην καθοδήγηση της άμυνας.

Ασφαλώς και σε τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν «χαλάει» η συνταγή στην άμυνα. Με Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα (ή Ράφα στα αριστερά). Είναι η τετράδα που εμπνέει εμπιστοσύνη και με την οποία ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προσέξτε και κάτι ακόμη: Αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει ακάθεκτος για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία πως αυτή η ομάδα είναι ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα. Και μόνο εάν δεν αδικηθεί, μόνο εάν δεν της κόψουν τον δρόμο με αθέμιτα μέσα, θα είναι εκεί για να φθάσει μέχρι την πηγή και να πιει νερό.

Κάτι ακόμη: Ο Μουργκ δικαιώνει ολοένα και περισσότερο τον Λουτσέσκου. Πρόκειται για έναν παίκτη που από τα αζήτητα την περσινή σεζόν, αποτελεί μία μεταγραφάρα, την τρέχουσα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί. Και είναι ικανός. Πρόσω ολοταχώς λοιπόν για νέες επιτυχίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.