Θόδωρος Ζαγοράκης: «Η δική μου αλήθεια»-Οι άγνωστες ιστορίες του αρχηγού της Εθνικής

Metrosport Team17 Μαΐου 2024


Έζησε όσο κανείς άλλος την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου: την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οδήγησε την εθνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και στην ιστορική εκείνη νίκη που ένωσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Είκοσι χρόνια μετά το EURO 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μοιράζεται για πρώτη φορά τη δική του αλήθεια από την τεράστια διαδρομή που διάνυσε στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού μέχρι τον ελληνικό θρίαμβο στην Πορτογαλία. Με τη βοήθεια και τον συντονισμό του δημοσιογράφου Σταύρου Σουντουλίδη, ο εμβληματικός αρχηγός της «γαλανόλευκης» ξυπνά μνήμες και συναισθήματα μέσα από συναρπαστικές ιστορίες, άγνωστο παρασκήνιο, προσωπικές μαρτυρίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που μεγάλο μέρος του βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

 Ένα μοναδικό βιβλίο με την αληθινή ιστορία ζωής ενός ανθρώπου που με ατσάλινη θέληση, σκληρή προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα και ταπεινότητα κατάφερε να υπηρετήσει τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε δύο βραδιές με άρωμα EURO 2004!

Παλαίμαχοι συμπαίκτες, προπονητές και αθλητικοί παράγοντες θα ξαναθυμηθούν τις σημαντικότερες στιγμές από τον θρίαμβο στο Da Luz της Πορτογαλίας και θα μας προσφέρουν μια… κλεφτή ματιά από τα παρασκήνια, το καρδιοχτύπι και τις νίκες εκείνης της περιόδου.


• ΑΘΗΝΑ: 14 Μαΐου 2024, Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385), ώρα 19:00

• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 22 Μαΐου 2024, Κινηματογράφος Ολύμπιον (Πλ. Αριστοτέλους 10), ώρα 19:00

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν μέσω live streaming στο YouTube και στα social media των Εκδόσεων.

Οι Εκδόσεις Πεδίο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Ζαγοράκη


ΑΡΧΗΓΟΣ

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ

Πρόλογος: Ότο Ρεχάγκελ


Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00,

στο Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385, Αθήνα)


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:


• Θοδωρής Ζαγοράκης – Αρχηγός πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, συγγραφέας

• Σταύρος Σουντουλίδης – Δημοσιογράφος, συγγραφέας

• Βασίλης Γκαγκάτσης – Πρώην πρόεδρος ΕΠΟ

• Γιώργος Καραγκούνης– Πρωταθλητής Ευρώπης 2004, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής

• Τάκης Φύσσας – Πρωταθλητής Ευρώπης 2004, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής

• Fernando Santos – Προπονητής


Συντονίζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος – Δημοσιογράφος


Στο πάνελ θα βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου ως μεταφραστής του κ. Santos.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


Πρόλογος: Ότο Ρεχάγκελ



Ο Θοδωρής Ζαγοράκης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες και, κατόπιν, στο χωμάτινο γήπεδο της Λυδίας, απ’ όπου σε ηλικία 17 ετών μεταπήδησε στον ΑΟ Καβάλας. Το 1992 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και πεντέμισι χρόνια αργότερα έγινε ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συνεργάστηκε με σύλλογο του εξωτερικού. Για περίπου 20 χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες όπως: Καβάλα, ΠΑΟΚ, Λέστερ, ΑΕΚ, Μπολόνια. Το 2004, ως αρχηγός, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού. Ανακηρύχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τουρνουά και 5ος καλύτερος Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής για το 2004. Είναι ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, φτάνοντας συνολικά τις 120 συμμετοχές. Μέλος της Dream Team Ελλήνων όλων των εποχών που επέλεξε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2021 και υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα το 2004 (κατετάγη 5ος με 44 βαθμούς, η υψηλότερη θέση Έλληνα παίκτη). Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2007. Στις 25 Μαΐου 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής, θέση που διατήρησε και μετά τις εκλογές του Μαΐου 2019. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Γιάννη.

Ο Σταύρος Σουντουλίδης είναι αθλητικογράφος-δημοσιογράφος. Άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, ξεκινώντας, μαθητής λυκείου ακόμα, στην εφημερίδα «Μακεδονία». Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον έντυπο Τύπο συμμετέχοντας στην οργάνωση, στη στελέχωση και στη λειτουργία αθλητικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη («Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), ενώ συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Ώρα για σπορ», «Πρωταθλητής» και «Sportday». Το 1994 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το STAR CHANNEL, ακολούθησε η ΕΡΤ3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες (Sportnews.gr), πολύ πριν αποτελέσει μέλος της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας στην Ελλάδα, το Gazzetta.gr, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Η ενασχόλησή του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τού έδωσε τη δυνατότητα, ως μέλος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να ζήσει «από μέσα» την περίοδο της… «επανάστασης Ζαγοράκη». Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπη με εκατοντάδες ρεπορτάζ και αποστολές σε σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Παναγιώτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.