Ξαφνικά μπήκε έστω και από το «παράθυρο» της επικαιρότητας – σε ότι ενδιαφέρει βέβαια τους φίλους του ΠΑΟΚ – η περίπτωση της επιστροφής του Πέλκα. Κι αυτό συνέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση της μη ανανέωσης του συμβολαίου του από την Φενέρμπαχτσε.
Με την ευκαιρία, οι φίλοι του δικέφαλου (και όχι μόνον αυτοί) θα ξαναθυμηθούν τον τρόπο με τον οποίο ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Γερμανός Όλαφ Ρέμπε - η θητεία του οποίου χαρακτηρίστηκε η πλέον καταστροφική στην ιστορία του συλλόγου – «ξεπούλησε» στην κυριολεξία τον πολυτιμότερο παίκτη του ρόστερ, για ψίχουλα! Χωρίς την παραμικρή αντίδραση από αυτούς που έπρεπε και είχαν και την ευθύνη να το κάνουν.
Δυστυχώς όλοι έκαναν το κορόιδο και ευλόγησαν με απάθεια την εξωφρενική αυτή «συναλλαγή», αδιαφορώντας ότι ο Πέλκας πριν από λίγους μήνες είχε τιμή στο χρηματιστήριο γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Και όμως ο αθεόφοβος αλεξιπτωτιστής τεχνικός διευθυντής, ο οποίος σημειωτέο στο συμβόλαιο του είχε και όρο να εισπράττει προμήθεια από τις πωλήσεις, τον πακετάρισε με 1,6 εκατομμύριο ευρώ περίπου! Το πως τον ξεπροβόδισαν τότε; Είχαν τον τρόπο τους.
Το συστηματάκι σε κάθε περίπτωση, είχε και τη δικαιολογία του. Είτε ότι ήταν ευκαιρία καλή για να πουληθεί, δηλαδή ότι τα λεφτά ήταν καλά, είτε ότι εξασφαλίστηκε καλό έσοδο από την μεταπώληση και μερικές φορές με μεγαλόθυμες ευχές να πάει στο καλό, αφού ο σύλλογος δεν ήθελε να μπει εμπόδιο στην καριέρα του. Ήταν μία νοοτροπία που καθιερώθηκε και η οποία υποστηρίχθηκε από κάποιους άσχετους, με συνέπεια να υποστεί ο ΠΑΟΚ μία άνευ προηγουμένου αποδυνάμωση του έμψυχου υλικού του.
Έφυγαν, χάθηκαν και πουλήθηκαν παίκτες μεγάλης αξίας, χωρίς έστω και λογικοφανές σκεπτικό. Επαναλαμβάνουμε αυτή η νοοτροπία που υποστηρίχθηκε με θέρμη από το γνωστό συστηματάκι, απογύμνωσε τελείως το ρόστερ της ομάδας, η οποία με χίλιους κόπους και τρώγοντας τις σάρκες και την ψυχή της, κατάφερε τελικά να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, χωρίς ωστόσο να είναι ικανή να διεκδικήσει την πρώτη και την δεύτερη θέση.
Ως εκ τούτου, η περίπτωση επιστροφής του Πέλκα ασφαλώς και είναι ενδιαφέρουσα, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να την εγκρίνει πλειοψηφικά. Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι κάτι παραπάνω από θετικοί για την μεταγραφή του. Αρκεί βέβαια να υπάρξει ταύτιση προθέσεων, απόψεων και το κυριότερο να αποκλειστούν οι πλειοδοσίες. Με δυο λόγια, λογικές συμπεριφορές και από τις δύο μεριές.
Όσο για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η 3η θέση, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι τρεις από τους έξι τραυματίες (Ίνγκασον, Αουγκούστο, Σάστρε) επέστρεψαν και είναι στην διάθεση του προπονητή τους, ενώ από τους άλλους τρεις (Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Τάισον) ο δεύτερος ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα. Ασφαλώς στο συγκεκριμένο και τόσο κομβικό παιχνίδι, η ομάδα θα έχει την ολόθερμη στήριξη των οπαδών της. Οι οποίοι επιβάλλεται όμως να είναι προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους, για να μην υποχρεωθούμε να δούμε και να ξαναζήσουμε παραστάσεις του τύπου Όσκαρ Γκαρθία (με το κολάρο), με τους παίκτες του δαφνοστεφανομένου να την κοπανάνε πανικόβλητοι σαν λαγοί, προκειμένου να κερδίσουν στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς.
ΥΓ: Οι εξελίξεις που έχουν σχέση με τις πιθανές αποφάσεις (αν είναι οριστικές δεν το γνωρίζουμε) για την τεχνική ηγεσία στον Άρη, φέρνουν στο προσκήνιο το όνομα του Τάσου Θέου. Αξίζει να σας πούμε ποιος είναι ο Θέος. Σύμφωνα με το βιογραφικό του γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1973 στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Ως παίκτης έχει αγωνιστεί στον Αετό Βασιλικών, τον Αγροτικό Αστέρα, τον Μακεδονικό, τον Ορφέα Σουρωτής και την ΑΠΕ Λαγκαδά. Εργάστηκε σε ομάδες τμημάτων υποδομής συλλόγων και συγκεκριμένα στον Άρη και στον Ολυμπιακό.
Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν προπονητής της Κ-17 και της Κ-20 από το 2009 έως το 2013, οπότε εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της πρώτης ομάδας. Από το 2014 ως το 2018 ήταν προπονητής της Κ-15, Κ-16, Κ-17 του Ολυμπιακού και από τον Φεβρουάριο του 2019 ως τη λήξη της σεζόν, εργάστηκε στο προπονητικό τιμ της Κέρκυρας, στην οποία ανέλαβε για ένα φεγγάρι και καθήκοντα πρώτου προπονητή. Τέλος, το 2021 τον προσέλαβε η ΕΠΟ.