Θεσσαλονίκη: Ποιες είναι οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές και αγορά και ενοικίαση σπιτιού

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Τις περιοχές της Θεσσαλονίκης που αποτελούν τις ακριβότερες για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 παρουσιάζει το SpitogatosInsights με βάση το δείκτη τιμών του Spitogatos (SPI). Στην ίδια έρευνα αποτυπώνονται και οι οικονομικότερες περιοχές ενώ γίνεται και μια συνολική εικόνα της τάσης των τιμών της αγοράς.

Τη συνολική εικόνα της τάσης των τιμών της αγοράς ανέλυσε και για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 το SpitogatosInsights με βάση το δείκτη τιμών του Spitogatos (SPI), που καταγράφει τη χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών από τη Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, αύξηση σημείωσαν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών σε όλη την επικράτεια κατά το 2ο τρίμηνο του 2024. Συγκεκριμένα, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών αυξήθηκε κατά 9,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ενώ η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικιών αυξήθηκε κατά 8,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά. Τα στοιχεία του Spitogatos παρουσιάζουν τα πιο ακριβά σημεία για αγορά και ενοικίαση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη για το 2ο τρίμηνο του 2024 καθώς επίσης και τις περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης

Οι ακριβότερες και φθηνότερες περιοχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2ο τρίμηνο του 2024, οι πέντε ακριβότερες περιοχές για αγορά κατοικίας στη Θεσσαλονίκη είναι η Καλαμαριά (2.784 €/τ.μ.), το κέντρο της Θεσσαλονίκης (2.646 €/τ.μ.), η Πυλαία (2.560 €/τ.μ.). Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση, οι πιο ακριβές περιοχές κατά το 2ο τρίμηνο του 2024 είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης(10,4 €/τ.μ.), η περιοχή Βαρδάρης-Λαχανόκηποι (9,7 €/τ.μ.) και η περιοχή Φάληρο-Ιπποκράτειο (9,2 €/τ.μ.). Αντίθετα, οι πιο οικονομικές περιοχές της Θεσσαλονίκης για αγορά κατοικίας είναι η Καλλιθέα (833 €/τ.μ.), η Μυγδονία (921 €/τ.μ.)και τα Βασιλικά (1.043 €/τ.μ.) στα Προάστια της Θεσσαλονίκης, ενώ στις πιο οικονομικές περιοχές για ενοικίαση κατοικίας κατά το 2ο τρίμηνο του 2024 περιλαμβάνονται και πάλι η Μυγδονία (4,1 €/τ.μ.) και τα Βασιλικά (4,2 €/τ.μ.). Ακολουθεί η περιοχή Χορτιάτης (4,4 €/τ.μ.).

Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης κατοικιών κατά το 2ο τρίμηνο του 2024 είναι οι Συκιές (21,3%), η Πολίχνη (20,4%) και ο Εύοσμος (20,1%).Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση, οι περιοχές με τις υψηλότερες αυξήσεις τιμών είναι ο Άγιος Παύλος (20,8%), ο Θερμαϊκός (18,5%) και η Σταυρούπολη (15,6%).

Πηγή thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.