Θεσσαλονίκη: Σύγχρονα λεωφορεία αντικαθιστούν παλιά αστικά του ΟΑΣΘ

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Λεωφορεία νεότερης γενιάς θα αντικαταστήσουν ισάριθμα οχήματα του 2009, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να επιθεωρεί τα 18 σύγχρονα λεωφορεία στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη.

Από τα 18 νέα οχήματα τα εννέα είναι 12 μέτρων και χωρητικότητας 100 επιβατών και τα άλλα εννέα είναι μήκους 18 μέτρων και χωρητικότητας 150 επιβατών.

«Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε τους τελευταίους μήνες για να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας εξελίσσεται με βάση τον σχεδιασμό. Ο πρόεδρος μας υπενθύμισε πως τον Μάιο του 2024 ξεκίνησαν κανονικά 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη. Λεωφορεία που ανανέωσαν το 1/3 του συνολικού στόλου των οχημάτων. 

Ταυτόχρονα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήρθε η ανανέωση άλλων 36 λεωφορείων τα οποία αντικατέστησαν παλαιότερο στόλο και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε επιπρόσθετα 18 λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν γερασμένο στόλο οχημάτων στη Θεσσαλονίκη. Εκ των οποίων τα μισά είναι 18 μέτρων, καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες των συμπατριωτών μας και έπεται ένας διαγωνισμός leasing ώστε να ανανεωθεί ακόμη περισσότερο το σύνολο του στόλου των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη», είπε αρχικά  ο κ. Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Απαιτείται από τον φορέα του ΟΑΣΘ ως προτεραιότητα η συντήρηση των υφιστάμενων οχημάτων».

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.