Θεσσαλονίκη: Πού τοποθετήθηκαν ραντάρ για την ανίχνευση πυρκαγιών

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Σε εφαρμογή τίθενται τα υπερσύγχρονα ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, για την ανίχνευση πυρκαγιάς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης εξήγησε πως το ένα έχει εγκατασταθεί στο Σέιχ Σου και το δεύτερο έχει τοποθετηθεί στη θέση Κράνος στο Φιλίππειο

Παράλληλα, το τρίτο, το οποίο θα είναι φορητό, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα καθώς θα είναι τοποθετημένο πάνω σε αυτοκινούμενο όχημα το οποίο μένει να πάρει τις πινακίδες του για να ξεκινήσει τις απαραίτητες περιπολίες στο δάσος.

Μάλιστα, τα δύο σταθερά ραντάρ πυρανίχνευσης έχουν τοποθετηθεί σε μεταλλικούς πυλώνες που ξεπερνούν τα 10 μέτρα ύψος και μπορούν να περιστραφούν 360 μοίρες, ώστε να ανιχνεύουν την πυρκαγιά και τον καπνό, ενώ αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Ταυτόχρονα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε σε λειτουργία  πέντε συστήματα πυρανίχνευσης με drones, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία στο Σέιχ Σου, το Ωραιόκαστρο, τη Θέρμη, τη Σιθωνία και την Ουρανούπολη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.